Wil je Slagerspassie volledig gebruiken?
Login of registreer een account.
REGISTREER JE NU!
E-mailadres
Wachtwoord

E-mailadres
Dit adres is bij ons niet bekend
[forgotPassText]
terug
magazine
Online verkopen
in dit magazine

Consumenten bestellen steeds meer online. Van kleding en cadeaus tot de dagelijkse boodschappen. Het is dus belangrijk om online zichtbaar te zijn, een online etalage te hebben en de klant de mogelijkheid te bieden om online aankopen te doen. Hoe zorg je ervoor dat de online verkoop succesvol is naast je fysieke winkel? Bekijk dit magazine voor tips en doe je voordeel met de ervaringen van andere slagerijen.

  • Wat is online verkopen?
  • Opzetten van een webwinkel
  • Communicatie met de klant
Wat is online verkopen?

De meeste slagerijen zijn online te vinden. Er is een website, facebookpagina en soms ook een bestelfaciliteit of webwinkel. Maar wanneer is er sprake van online verkoop?

Je doet aan online verkoop als de klant een overeenkomst met jou sluit via internet. Dat wil zeggen dat zij iets bij jou kopen via internet en dat er afspraken zijn over de levering van het product en de betaling. De klant accepteert hierbij altijd de algemene voorwaarden.

Fasen in aankoop
Online betalingsmethoden

Bij online verkopen kun je kiezen voor verschillende betalingsmethoden. Een veel gekozen online betalingsmethode is iDeal. Bij bezorging kun je ervoor zorgen dat de bezorger een mobiel pinapparaat bij zich heeft. Op deze manier kan de bestelling aan de deur worden afgerekend. Als de bezorger wisselgeld bij zich heeft, kan dit ook contant.

Je kunt de klanten ook laten kiezen voor naderhand betalen. Dit is handiger met gewichten. In de webshop geef je dan een prijsindicatie. De klant betaalt dat ook echt wat hij krijgt. Bij vooraf online betalen is dit lastiger. Je moet het product dan heel precies afwegen of kiezen of je de klant iets meer of minder product geeft. Ouderen zijn soms bang voor online betalen. Achteraf betalen is voor hen dan een prettige betalingsmethode.

Heeft jullie slagerij een webwinkel?
JA
0%
NEE
0%
bekijk feedback
Belang van online verkopen

Scharrelslagerij Micheal Welling

Waar moet een goede webwinkel aan voldoen?

Zorg dat de beleving van webshop hetzelfde is als die van de fysieke winkel. Voor online gelden dezelfde 5p’s.

i
i
i
i
i
Voorbeelden van webwinkels

Een goede webwinkel is gebruiksvriendelijk, zodat je er goed en snel mee kunt werken. Ook straalt het vertrouwen uit naar de bezoeker. Bekijk voorbeelden en tips van collega’s!

Zorg dat gelijk duidelijk is hoe je kunt bestellen in de webwinkel.

Zorg voor een goede presentatie van je producten en zet je lekkerste productfoto online.

Je kunt online niet direct een gesprek met de klant voeren. Geef daarom een volledige productbeschrijving en allergeneninformatie.

Geef een bereidingsadvies van het product. Dit is een extra service aan de klant.

Productinformatie

Welke informatie over je producten geef je in de webwinkel? Voor verkoop op afstand, zoals via een webwinkel, geldt dat verplichte voedselinformatie beschikbaar moet zijn vóórdat de aankoop plaatsvindt. De klant moet de informatie gratis en makkelijk kunnen vinden bij het betreffende product.

Net als in de winkel wordt ook hier onderscheid gemaakt tussen voorverpakt en niet-voorverpakt. Bij voorverpakte producten ben je verplicht meer informatie te geven dan bij niet-voorverpakte producten.

Voorverpakte producten
Niet-voorverpakte producten
Tips: informatie voor de klant

In een online winkel ben je net als in de fysieke winkel verplicht om de klant informatie te geven over het product. Je kunt online alleen geen mondeling advies geven, maar je kunt wél extra informatie geven! Een paar tips.

1

Voeg een folder over het vlees en de slagerij toe aan de bestelling.

2

Geef informatie over de bereiding van de bestelde producten. Plaats recepten online of voeg receptenkaarten toe aan de bestelling.

3

Is er gekozen voor vacuümverpakking, plaats dan een filmpje of een artikel op je site met informatie over deze methode en tips voor het bewaren van het product.

4

De meeste klanten vinden het fijn om hun producten bezorgd te krijgen. Dat is echt de meerwaarde van een webshop.

5

Gebruik een applicatie, zoals Whatsapp, om bereikbaar te zijn voor de klanten. Zo kunnen ze snel vragen stellen en antwoord krijgen.

Opzetten van een webwinkel

Slagerij Spoelder

Bezorging

De meeste klanten vinden het fijn om hun producten bezorgd te krijgen. Dat is echt de meerwaarde van een webshop. Tip: door zelf de bestelling te bezorgen versterk je het lokale contact en de klantenbinding.

Kies voor een passende bezorgwijze, bijvoorbeeld een auto of bakfiets. Bezorging met een bakfiets is beter voor het milieu, maar niet handig bij een grotere afstand of grotere bestelling. Werk eventueel samen met een sociale werkplaats. Denk na over de bezorgkosten of een minimale bestedingsprijs.

Bezorg ook bij afhaalpunten. Zo kan de klant zelf het pakketje ophalen, wanneer het hem uitkomt. Denk aan samenwerking met andere vers collega’s, maar ook aan platforms die versproducten verzamelen van diverse versondernemers en de distributie doen. Veel platforms of aanbieders kunnen je helpen bij een digitale webshop.

Er zijn veel bedrijven die kunnen helpen bij het opzetten van een webshop. Er zijn partijen die het opzetten van webshops als core business doen of als onderdeel van de automatisering van jouw slagerij. Dit bespaart je veel tijd.

Erik Nijenhuis

Slagerij Sieverink

bekijk
Tips voor een succesvolle webwinkel

Een webwinkel is alleen succesvol als deze gebruikt wordt door klanten. Lees hier enkele tips voor een succesvolle webwinkel.

1

Zorg dat iedereen weet dat jouw webwinkel bestaat. Vertel erover, hang posters op en plaats berichten op social media.

2

Verstuur regelmatig een nieuwsbrief met aanbiedingen en updates.

3

Gebruik facebook om te vertellen over de service van de webwinkel en vraag klanten om een berichtje op facebook te plaatsen.

4

Zorg dat de bezorg- of afhaalmogelijkheden passen bij jouw klanten. Zo is de drempel om te bestellen laag.

5

Zorg dat je webwinkel niet alleen goed weergegeven wordt op een computer, maar ook op een tablet of smartphone.

Om over na te denken…

Online verkopen doe je met behulp van een webwinkel. De aankoop en betaling is online geregeld. Dit is erg handig voor klanten die geen tijd hebben of niet langs kunnen komen. Zo kunnen ze toch genieten van een lokaal stukje vlees.

Een webwinkel is een tweede winkel. Denk bij het opzetten van de webwinkel na over de doelgroep, manier van verpakken en bezorgen, de communicatie en het beheer van de webwinkel. Het onderhouden en verbeteren van een webwinkel is een dagtaak. Zorg dat iemand verantwoordelijk is voor de webwinkel en zorg dat je bereikbaar bent voor vragen.

1

Wat is de reden dat jullie wel of geen webwinkel hebben?

2

Wat is volgens jou de meerwaarde van een webwinkel?

3

Wanneer vind jij webwinkels handig in gebruik?

4

Welke elementen vind jij het belangrijkste om over na te denken als je een webwinkel hebt/ start?

5

Wat kun je in de marketing verbeteren aan jullie webwinkel?

Swipe voor meer tips
Aan de slag

Betrek je medewerkers

Jouw medewerkers zijn het beste visitekaartje voor jouw winkel. Vertel je medewerkers over de webwinkel. Maak ze enthousiast en laat ze allemaal een bestelling doen om te ervaren hoe het is. Deel met elkaar de ervaringen.

Opzetten webwinkel

Je hebt nog geen webwinkel en wil ermee starten. Kijk naar andere webwinkels. Wat vind jij goed en wat zou jij anders doen?

Schrijf de stappen op die je gaat ondernemen om de webwinkel op te zetten. Waar begin je mee? Denk er ook over na wie je kan helpen en bij wie je informatie kunt halen. Als je je aansluit bij een landelijk initiatief kun je profiteren van de feedback die zij krijgen en investeringen die zij doen.

Dit zien je werknemers

Promotie webwinkel

Bekijk de promotie van jullie webwinkel. Op welke manieren promoten jullie de webwinkel? Is dat via flyers, de website, facebook of iets anders? Vraag aan de klanten die online bestellen hoe zij van de webwinkel weten.

Webwinkel van een verscollega

Bekijk een webwinkel van een vers collega. Wat vind jij goed aan deze webwinkel? Maak een top drie van sterke punten. Welke van die punten zou jij ook willen toepassen in jullie eigen webwinkel? Stel dit voor aan diegene die de webwinkel beheert.

like & reageren
Inloggen