Wil je Slagerspassie volledig gebruiken?
Login of registreer een account.
REGISTREER JE NU!
Gebruikersnaam/email
Wachtwoord

E-mailadres
Dit adres is bij ons niet bekend
[forgotPassText]
terug
magazine
Barbecue technieken en materialen
in dit magazine
  • Barbecuetechnieken
  • Soorten barbecues
  • Advies

De meeste mensen barbecueën door vlees of vis direct boven het vuur te grillen, maar er zijn veel meer bereidingstechnieken voor de barbecue. Adviseer de klant eens een andere techniek te gebruiken, zo krijgen zij een heel andere barbecue-ervaring!

Welke barbecuetechniek adviseer jij je klant?

Barbecuetechnieken

Keurslager Broersen

't Veld

Welke barbecue gebruikt de klant?

Welk advies geef je de klant? Het ligt er natuurlijk aan welke barbecue de klant gebruikt  wat de mogelijkheden zijn voor bereiding.  Lees meer over de soorten barbecues en klanttypes die daarbij horen.

Elektrisch
Houtskool
Keramisch
Gas
Houtvuur
Pellets
Verschillende barbecues

Je hebt kunnen lezen over de verschillende barbecues, zoals pelletbarbecues of American Smokers. Hoe zien ze er allemaal uit?

De Afrikaanse Braai stook je op met houtvuur. Ook leuk 's avonds in de tuin met een vuurtje erin!

Stoere barbecue: de American Smoker. Deze heeft een apart gedeelte om te grillen en te roken en kun je op hout en houtskool stoken. 

Er zijn ook speciale rookovens te koop waarin je klanten vlees of vis zelf roken.

De Ofyr is een nieuw type barbecue dat je met hout stookt. Heeft een strak en modern uiterlijk. Na het barbecueën kun je hem ook gebruiken als vuurtje.

Nieuw op de markt: de pelletbarbecue! Je stookt deze barbecue op met geschikte pellets.

“Ik merk dat klanten steeds meer vragen om grote stukken vlees voor op de barbecue.”
Ja
0%
Nee
0%
bekijk feedback
Zet hem maar aan!

Steeds meer soorten barbecues betreden de markt en klanten variëren steeds meer in het soort vlees. Vooral grote stukken vlees op de barbecue zijn in trek!

Altijd populair: de keramische barbecue

Grote stukken vlees op de American Smoker

Vlees op de Ofyr

Stoer gezicht: de American Smoker

Kleine slavinken op de Ofyr

Groot stuk vlees bereiden op een keramische barbecue

Een American Smoker en een Ofyr: verschillende manieren van barbecueën!

Naast vlees zijn vis en groenten natuurlijk ook heerlijk voor op de barbecue!

Een goed advies aan de klant.

"Vraag de klant naar de mogelijkheden van de barbecue, zoals een deksel en gescheiden hittes. Zonde als je een mooi product verkoopt en de klant het niet kan bereiden."

"Geef je klant advies over het bereiden van een volledige maaltijd op de barbecue."

"Ik vind het logisch om een lekker toetje op de barbecue te bereiden. Een appel poffen of een schijf ananas met kaneel  grillen. De klant denkt hier misschien niet aan, breng je klant dus op dit idee."

Om over na te denken...

Barbecueën betekent voor de meeste mensen direct grillen. Door het gebruik van een andere techniek kun je een nieuwe barbecue ervaring opdoen en andere producten bereiden. Probeer de barbecuetechnieken indirect grillen, roken of poffen en deel je ervaring met de klant. Het is wel belangrijk om goed te kijken naar de mogelijkheden van de barbecue. Je hebt verschillende soorten. De belangrijkste zijn gas, elektrisch, houtskool en keramische barbecues. Het ligt aan het type en de uitvoering welke technieken gebruikt kunnen worden. Goed om rekening te houden, want het is zonde als je een lekker product verkoopt wat de klant niet goed kan bereiden.

1

Hoe weten jullie welke barbecuetechnieken je klanten gebruiken?

2

Welke barbecuetechnieken zou jij nog willen uitproberen?

3

Welke vragen stel jij de klant over de te gebruiken materialen?

4

Wat is volgens jou een goed barbecue advies?

Swipe voor meer tips
like & reageren
Inloggen