E-mailadres
Wachtwoord

Heb je nog geen account?
REGISTREER JE NU!
E-mailadres
Dit adres is bij ons niet bekend
[forgotPassText]
terug
magazine
Scholing
in dit magazine
  • Training en cursussen
  • Opleiding
  • Rechten en subsidies

In het slagersvak krijg je steeds te maken met veranderende technieken en nieuwe trends wat betreft voeding. Om ervoor te zorgen dat iedereen in de slagerij op de hoogte is van deze ontwikkelingen, moet er scholing plaatsvinden. In dit magazine kom je meer te weten over de mogelijkheden voor scholing, de rechten die je hebt en de ervaringen van andere slagers.

Natasja Martens van Van Olphen Viande Select

Nooit te oud om te leren

bekijk
Mogelijkheden voor scholing

Slagers Academie biedt trainingen en cursussen voor werkgevers en werknemers. Je kunt denken aan Klantgericht werken en Online zichtbaarheid. Hiermee kan iedereen binnen het slagersvak, naast het bestaande slagersonderwijs, breed worden opgeleid.

Bij SVO vakopleiding food kun je trainingen en meerjarige opleidingen volgen. De trainingen kun je volgen naast je werk in de slagerij. Deze gaan bijvoorbeeld over dierenwelzijn, e-commerce of het maken van worsten.

Wil jij graag doorstuderen in het hbo, maar tegelijkertijd ook werkervaring opdoen? Combineer dan het werken in de slagerij met de tweejarige duale associate degree-opleiding Ondernemerschap en Retail Management.

Hogeschool NHL Stenden en Avans Hogeschool bieden deze ‘mkb-route in het hbo’. Als werkend student word jij via deze weg klaargestoomd voor het ondernemerschap of een managementrol binnen de slagersbranche.

Opleiding tot slager
Rechten en subsidies

Scholing vindt niet alleen plaats tijdens je vakopleiding tot slager. Ook tijdens het werk als slager is scholing belangrijk. Maar welke rechten heb je als werkgever en werknemer? Kun je als werkgever subsidie aanvragen? Krijg je als werknemer doorbetaald? Je leest er meer over in dit overzicht.. 

Weet waar je recht op hebt
Vraag zelf scholing aan
Vaak is er subsidie mogelijk
Contracten en salaris
Iedereen wordt geschoold

Vleesbedrijf Bolscher

Reflectie

Door scholing blijf je goed in wat je doet en kun je beter worden. Bovendien is het een mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het vak. Het kan deuren voor je openen en geeft je kansen om je te ontwikkelen.

Als je scholing gaat volgen, kun je kiezen uit opleidingen, cursussen of trainingen. Maar vergeet niet dat je door een training op de werkvloer met collega’s ook veel van elkaar kunt leren.

Vanuit de branche wordt scholing gestimuleerd door regelingen en subsidies. Maak hier vooral gebruik van, want je kunt door scholing alleen maar beter worden!

1

Hoe gaan jullie in het bedrijf om met scholing? 

2

Hoe leren jullie van elkaar in het bedrijf?

3

Waarin zou jij jezelf meer willen versterken of verfijnen?

4

Hoe houd jij plezier in je vak?

Swipe voor meer tips
like & reageren
Inloggen