E-mailadres
Wachtwoord

Heb je nog geen account?
REGISTREER JE NU!
E-mailadres
Dit adres is bij ons niet bekend
[forgotPassText]
terug
magazine
Buffetten
in dit magazine
  • Productpresentatie
  • Inrichting van het buffet
  • Promotie

Buffetten heb je in vele soorten en maten. Warm, koud, Hollands, Oosters of juist Italiaans. Het is allemaal mogelijk: voor kleine en grote groepen, particulieren en bedrijven. Als je buffetten verzorgt, maak je veel keuzes. Het gaat niet alleen om keuzes in het assortiment. Je maakt ook keuzes over de manier en tijdstip van leveren, de opbouw van het buffet en de presentatie van de producten.

 

Als je deze keuzes hebt gemaakt, wil je graag succesvol worden en blijven met jouw buffetten. Promotie speelt hierin een belangrijke rol. Dit magazine brengt je op ideeën, het geeft je tips voor en voorbeelden van alles wat met buffetten en de presentatie ervan te maken heeft. Zo zorg jij dat alles tot in de puntjes is geregeld.

Onderdelen van een buffet

Bij het verzorgen van een buffet komt meer kijken dan alleen een goed product. Levering, productpresentatie, inrichting, en promotie: dit zijn allemaal dingen waar je goed over na moet denken.

Productpresentatie
Promotie
Inrichten
Buffetten

Ambachtelijke slager Guido Veugen

Inspirerende productpresentaties

Hoe kun jij je producten het beste presenteren? Natuurlijk hangt het af van wat voor slagerij je bent en wie je klant is, maar het is goed om te blijven vernieuwen. Hier zie je een paar voorbeelden, misschien brengt het je op ideeën.

Deze hamtaart is lekker op een toastje of stokbrood. Door het te presenteren als taartpunt, ziet het er mooi uit.

Een smakelijke presentatie door Keurslager Poleij

Een volle plank van Vol Smaak Catering met allerlei lekker nodigt uit tot pakken!

Allerlei soorten amuses: eenhapsgerechtjes vol smaak van Keurslager Poleij

De verpakking zorgt voor een andere beleving van het dessert.

Garnering met verse producten geeft het gerecht een luxe uitstraling.

Met bereiding ter plekke krijgt het buffet een ambachtelijk gevoel.

Een creatieve presentatie zorgt voor een verrassingseffect.

Zo kun je sandwiches ook presenteren, als taart!

Mooie decoratie en een speelse indeling maken een buffet extra aantrekkelijk

Tips: Inrichten van een buffet

Niets is zo vervelend als lang moeten wachten bij een buffet. Op deze pagina staan enkele tips voor de inrichting van het buffet. Of je deze tips kunt gebruiken, hangt af van de locatie van het buffet.

1

Vertel eerst over het assortiment. Zo weten de mensen wat ze kunnen verwachten. Dit bespaart zoekwerk.

2

Zet de borden vooraan, daarna de producten en aan het eind het bestek en servetten.

3

Deel het buffet op in twee dezelfde delen. Zo is het op twee manieren te bereiken.

4

Heb je meerdere gangen? Maak deelbuffetten voor het voorgerecht, hoofdgerecht en het dessert.

5

Laat iemand achter het buffet staan, bij vlees dat gesneden moet worden. Zo lopen de mensen goed door.

Promoten van buffetten

Je kunt nog zulke mooie buffetten hebben, als je ze niet verkoopt heb je nog niets. Promoot je buffetten op verschillende manieren, zo heb je meer zekerheid dat mensen het zien. Hier staan een paar manieren waarop je dit kunt doen.

Website
In de winkel
Social media
Nieuwsbrief
Je naam laten zien
Ondernemend slager Jeroen van Voornveld over buffetten
bekijk
Tips van een buffetspecialist

Wil jij beginnen met het verzorgen van buffetten, of wil je aan de slag met de buffetten die je al verzorgd? Lees de tips van verschillende buffetspecialisten.

1

Kijk bij collega's die meer ervaring hebben met het verzorgen van buffetten. Vraag hen om tips.

2

Bedenk vooraf goed hoe je het gaat doen als het drukker wordt. Personeel dat de hele dag werkt, kan niet 's avonds nog een buffet verzorgen.

3

Blijf zeker in het begin bij het serveren van het buffet. Zo leer je van de reacties van mensen en kun je het assortiment of de opstelling verbeteren.

4

Denk bij de prijsstelling ook aan de uren die je zelf kwijt bent aan levering, opruimen en afwassen.

Om over na te denken…

Succesvol worden en blijven met je buffetten: dat is je doel. alleen een goed product is niet genoeg. Een goede levering, een mooie presentatie en een handige inrichting van het buffet zijn net zo belangrijk. Je wilt niet dat het buffet te lang buiten de koeling heeft gestaan of dat iedereen staat te dringen omdat het niet zo handig is opgezet. Ook moeten mensen weten dat je buffetten verzorgd. Promoot je buffetten op verschillende manieren. Zorg voor een goede website, wees actief op social media, leg een map in de winkel en laat je naam terugkomen op kleding en servetten.

1

Welke producten zouden jullie op een andere bijzondere manier kunnen presenteren?

2

Op welke manier komen thema's terug in de presentatie van het buffet?

3

Hoe richten jullie een buffet in? Hoe kunnen jullie dit effectiever doen?

4

Op welke manieren kun je nog meer mensen laten weten dat jullie buffetten verzorgen?

Swipe voor meer tips
Aan de slag

Reacties van klanten

Vraag je klant wat ze van je buffet vonden. Natuurlijk vraag je hoe het smaakte, maar denk ook eens aan vragen als:
 

- Konden ze alles makkelijk vinden?
- Wat vonden ze van de presentatie van het buffet?
- Hoe zijn ze bij jou terecht gekomen? Deze informatie kun je gebruiken om jezelf nog meer te promoten.
 

Tip: schrijf de reacties van je klanten op en vraag ze of ze het goed vinden als je deze reacties op je website zet.

Doelgroep

Kijk naar je doelgroep en maak een lijst van klanten die buffetten bestellen. Kies zelf de periode die je wilt onderzoeken: een maand, kwartaal of jaar.

Bekijk de gegevens en trek een conclusie. De volgende vragen kunnen je hierbij helpen:
 

- Wat is het percentage zakelijke en particuliere klanten?
- Zie jij een kans om je klantenkring uit te breiden?
 

Maak een plan hoe jij je buffetten kunt promoten, zodat je ook nieuwe doelgroep(en) bereikt.

like & reageren
Inloggen