E-mailadres
Wachtwoord

Heb je nog geen account?
REGISTREER JE NU!
E-mailadres
Dit adres is bij ons niet bekend
[forgotPassText]
terug
magazine
Buffetten
in dit magazine
  • Soorten buffetten
  • Prijsstelling
  • Bereiding
  • Levering
  • Inrichting en presentatie
  • Promoten van buffetten

Buffetten heb je in vele soorten en maten. Warm of koud, voor kleine of grote groepen en voor particulieren of bedrijven. Als je buffetten verzorgt, maak je veel keuzes. Het gaat niet alleen om keuzes in het assortiment. Je maakt ook keuzes over de manier van serveren, het tijdstip van leveren, de opbouw van het buffet en de presentatie. Dit magazine brengt je op ideeën en het geeft je tips en voorbeelden van alles wat met buffetten te maken heeft. Zo zorg jij dat alles tot in de puntjes is geregeld.

Ondernemend slager Jeroen van Voornveld over buffetten
bekijk
Starten met buffetten: waar moet je op letten?
Soorten buffetten
Bereiding
Inrichting en presentatie
Prijsstelling
Levering
Buffetinspiratie

Er zijn veel soorten buffetten. Welke buffetten je aanbiedt is natuurlijk afhankelijk van jouw slagerij en de klanten die je hebt. Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

Een oosters buffet met saté is altijd lekker. Maak je gebruik van rvs-gastronoombakken? Zorg er dan voor dat het er netjes uitziet.

Allerlei soorten amuses: eenhapsgerechtjes vol smaak van Keurslager Poleij.

Leuk voor in de zomer, een barbecuebuffet.

Een borrelplank is hartstikke populair. Maar dit kan natuurlijk ook als borrelbuffet.

Als slager kun je ook lunchbuffetten aanbieden. Denk hierbij aan belegde broodjes, gevulde broodjes of snacks en een lekkere pan soep.

Een stokbrood past bij veel soorten buffetten. Zorg voor een leuke, verrassende presentatie.

Tips voor het inrichten van een buffet

Niets is zo vervelend als je als gast lang moeten wachten bij een buffet. Op deze pagina staan enkele tips voor de inrichting van het buffet. Of je deze tips kunt gebruiken, hangt af van de locatie van het buffet.

1

Vertel over het assortiment en plaats kaartjes bij de gerechten. Zo weten de mensen wat ze kunnen verwachten.

2

Zet de borden vooraan, daarna de gerechten en aan het eind het bestek en de servetten.

3

Deel het buffet op in twee dezelfde delen. Zo is het op twee manieren te bereiken.

4

Heb je meerdere gangen? Maak deelbuffetten voor het voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.

5

Laat iemand achter het buffet staan. Diegene kan vragen beantwoorden, opscheppen en/of vlees snijden als dat nodig is.

Buffetten

Ambachtelijke slager Guido Veugen

Tips van een buffetspecialist

Wil je beginnen met het verzorgen van buffetten of wil je wil je jouw buffetten verbeteren? Lees hieronder de tips van buffetspecialisten.

1

Kijk bij collega’s die meer ervaring hebben met het verzorgen van buffetten. Vraag hen om tips.

2

Bedenk vooraf goed hoe je de uitvoering van buffetten gaat doen qua personeelsplanning. Personeel dat de hele dag werkt, kan niet ’s avonds nog een buffet verzorgen.

3

Blijf zeker in het begin bij het serveren van het buffet. Zo leer je van de reactie van de gasten en kun je het assortiment of de opstelling verbeteren.

4

Denk bij de prijsstelling ook aan de uren die je zelf kwijt bent aan levering, opruimen en afwassen.

5

Laat je naam zien tijdens het buffet. Je wilt dat iedereen weet dat jij het buffet hebt verzorgd. Investeer in servetten, kleding en een auto met jouw naam erop.

Promoten van je buffet

Promoot je buffetten op verschillende manieren. Zo heb je meer zekerheid dat mensen het zien. Hier staan een paar manieren waarop je dit kunt doen.

Website
In de winkel
Nieuwsbrief
Sociale media
Om over na te denken…

Succesvol worden en blijven met je buffetten: dat is je doel. Alleen een goed product is niet genoeg. Een goede levering, een mooie presentatie en een handige inrichting van het buffet zijn net zo belangrijk. Je wilt niet dat het buffet te lang buiten de koeling heeft gestaan of dat iedereen staat te dringen omdat het niet zo handig is opgezet. Ook moeten mensen weten dat je buffetten verzorgt. Promoot je buffetten op verschillende manieren. Zorg voor een goede website, wees actief op sociale media en laat je naam terugkomen op kleding en servetten.

1

Welke soorten buffetten bieden jullie nu aan? Welke buffetten wil je nog aanbieden?

2

Welke producten kunnen jullie op een bijzondere manier presenteren?

3

Hoe richten jullie een buffet in? Hoe kunnen jullie dit effectiever of aansprekender doen?

4

Op welke manieren kun je nog meer mensen laten weten dat jullie buffetten verzorgen?

Swipe voor meer tips
Aan de slag

Doe onderzoek

Bied je nog geen buffetten aan? Doe dan eens onderzoek naar welke buffetten passen bij jouw visie en bij jouw klanten. Welk soort producten worden veel verkocht? Zijn er mogelijkheden om buffetten aan te bieden bij bedrijven?

 

Bied je al buffetten aan? Kijk naar je doelgroep en maak een lijst van klanten die buffetten bestellen.

  • Wat is het percentage zakelijke en particuliere klanten?
  • Zie je een kans om je klantenkring uit te breiden?

Maak een plan hoe jij je buffetten kunt promoten, zodat je ook nieuwe doelgroepen bereikt.

Reacties van klanten

Vraag je klant wat ze van je buffet vonden. Natuurlijk vraag je hoe het smaakte, maar denk ook eens aan vragen als:

  • Wat vonden ze van de presentatie van het buffet?
  • Hoe zijn ze bij jou terechtgekomen? Deze informatie kun je gebruiken om jezelf nog meer te promoten.

Tip: schrijf reacties van je klanten op en vraag ze of ze het goed vinden als je deze reacties deelt. Nog beter: vraag of ze online een review achterlaten.

Dit zien je medewerkers

Doe onderzoek

Bied je nog geen buffetten aan? Doe dan eens onderzoek naar welke buffetten passen bij jouw visie en bij jouw klanten. Welk soort producten worden veel verkocht? Zijn er mogelijkheden om buffetten aan te bieden bij bedrijven?

 

Bied je al buffetten aan? Kijk naar je doelgroep en maak een lijst van klanten die buffetten bestellen.

  • Wat is het percentage zakelijke en particuliere klanten?
  • Zie je een kans om je klantenkring uit te breiden?

Maak een plan hoe jij je buffetten kunt promoten, zodat je ook nieuwe doelgroepen bereikt.

Reacties van klanten

Vraag je klant wat ze van je buffet vonden. Natuurlijk vraag je hoe het smaakte, maar denk ook eens aan vragen als:

  • Wat vonden ze van de presentatie van het buffet?
  • Hoe zijn ze bij jou terechtgekomen? Deze informatie kun je gebruiken om jezelf nog meer te promoten.

Tip: schrijf reacties van je klanten op en vraag ze of ze het goed vinden als je deze reacties deelt. Nog beter: vraag of ze online een review achterlaten.

like & reageren
Inloggen