Wil je Slagerspassie volledig gebruiken?
Login of registreer een account.
REGISTREER JE NU!
Gebruikersnaam/email
Wachtwoord

E-mailadres
Dit adres is bij ons niet bekend
[forgotPassText]
terug
magazine
Vleeswaren
in dit magazine
  • Creatieve voorbeelden
  • Opvallen met vleeswaren
  • Soorten vleeswaren
  • Communiceren

Bij vleeswaren denk je vooral aan broodbeleg. Als slager kun je je onderscheiden door vleeswaren op een verrassende manier aan te bieden aan klanten. Zo kun je vleeswaren gebruiken bij het maken van hapjes, tapasschalen of maaltijden. Laat je inspireren in dit magazine!

Verfrissende vleeswaren

Je kunt met vleeswaren heel wat meer dan alleen op brood doen! Bekijk de foto's en verras je klanten eens met bijvoorbeeld mooie tapasplanken vol heerlijke vleeswaren.

Verrassende combinatie: hamburger met vleeswaren, bijvoorbeeld carpaccio, Kempische ham en bacon

Vleeswarenplateau voor bij de borrel, lekker met spianata romana, Parmaham, bresaola of saltufo

Bruschetta met tapenade, ham, mozzarella en rucola

Stukjes spek om te snacken

Droge worsten zijn erg in trek om bij de borrel te serveren

Opvallen met vleeswaren

Als slager kun je je onderscheiden met vleeswaren. Er zijn verschillende manieren waarop je dat kunt doen.

Aanbod
Rassen en (keur)merken
Toevoegingen (of juist niet)
Inkopen of zelf maken
Presentatie
Cees van den Berg

Vleesschouwerij in Zetten

bekijk
Vleeswaren zelf maken

Pepijn Putman

Processen met vleeswaren

Vleeswaren zijn bewerkte producten die in verschillende vormen worden aangeboden en worden gemaakt in de worstmakerij of in de vleeswarenindustrie. Worstsoorten en paté vallen ook onder vleeswaren. Vleeswaren kunnen van varkens-, rund-, kalfs- of paardenvlees of kip gemaakt worden. Je hebt ze gekookt, gedroogd en gezouten. Er zijn verschillende processen om vleeswaren te bereiden.

Zouten
Rijpen
Roken
Drogen
Garen
Marineren
Veiligheid garanderen
Innoveren met vleeswaren

Paul van Trigt

Winterbarbecueworst

Download recept

Vernieuwende vleeswaren

Met geheel nieuwe vleeswaren verras je je klanten zeker! Bekijk de voorbeelden.

Party meatballs

Runderrookworstrollade

Zeekraalpastei met varkenstong

Patérollette

Power meatbar

Schenkelpastrami

Bloedworst met kleurrijke groenten

Nieuwe vleeswaren ontwikkelen

Zelf een nieuw soort vleeswaren ontwikkelen? Aan de slag met deze 5 stappen!

1

Laat je inspireren door vakbladen en boeken en zoek naar recepten die je aanspreken.

2

Probeer het recept eens uit. Leg hier je identiteit als slager in; pas iets in het recept aan zodat het echt van jou is.

3

Laat het je medewerkers proeven, zodat zij kunnen adviseren over het product.

4

Verbeter je recept met de feedback van je medewerkers.

5

Zet je nieuwe vleeswaren in de aandacht! Zowel in de slagerij als op social media.

Breng jij vleeswaren vaak onder de aandacht in de slagerij of op social media?
Ja
Nee
Vleeswaren in de schijnwerpers

Het hele jaar door zijn er momenten om vleeswaren in de schijnwerpers te zetten. Bekijk hier een aantal voorbeelden van die goede momenten.

Ham is extra in trek in het aspergeseizoen

Rookworst verkoopt goed in de herfst

Italiaanse vleeswaren trekken extra aandacht net na de zomervakantie

Wildpaté past goed rondom kerst

Spareribs worden graag op de barbecue gelegd in de zomer

Bakbloedworst of balkenbrij past goed bij de herfst

Om over na te denken...

Met het aanbod van vleeswaren kun je je als slager onderscheiden. Je kunt keuzes maken in wat voor soort vleeswaren je aanbiedt, of je ze zelf maakt of juist inkoopt en hoe je het presenteert. Je kunt ook een nieuw soort vleeswaren ontwikkelen. Je trekt daarnaast klanten aan door vleeswaren onder de aandacht te brengen, bijvoorbeeld op social media.

1

Verwerken jullie vleeswaren in schotels en tapasplanken?

2

Verkopen jullie een eigen signature-worst in de slagerij?

3

Hoe vaak per jaar zetten jullie vleeswaren in de schijnwerpers?

4

Is het mogelijk om vleeswaren van collega-slagers aan te bieden?

Swipe voor meer tips
Aan de slag

Vleeswarenkalender
Maak een kalender en bekijk of je bepaalde vleeswaren op bepaalde momenten in het jaar in de aandacht kan zetten. Deel bijvoorbeeld het jaar in per seizoen en probeer bij elk seizoen drie acties te bedenken. In het aspergeseizoen kun je bijvoorbeeld de ham aanprijzen. Bekijk dit magazine, sla de vakbladen eropna en vraag je collega’s voor inspiratie!

Vleeswaren met een identiteit
Ontwikkel je eigen signature-vleeswaren; een nieuw ontwikkelde vleeswaren waar je jouw eigen draai aan geeft. Volg de stappen van Paul van Trigt:

  • Laat je inspireren met vakbladen en boeken en zoek naar recepten die je aanspreken.
  • Probeer het recept eens uit. Leg hier je identiteit als slager in; pas iets in het recept aan zodat het echt van jou is.
  • Laat het je medewerkers proeven, zodat zij kunnen adviseren over het product.
  • Verbeter je recept met de feedback van je medewerkers.
  • Zet je nieuwe vleeswaren in de aandacht! Zowel in de slagerij als op social media.
like & reageren
Inloggen