E-mailadres
Wachtwoord

Heb je nog geen account?
REGISTREER JE NU!
E-mailadres
Dit adres is bij ons niet bekend
[forgotPassText]
terug
magazine
Smaak, innovatie en trends
in dit magazine
  • Basissmaken
  • Smaakcombinaties
  • Voedingstrends
  • Producten ontwikkelen

Je hoeft geen kok te zijn om iets te weten van smaak. Jij weet zelf goed wat je lekker vindt en wat goed bij elkaar past qua smaak. Experimenteer met een nieuwe combinatie en deel dit met de klant. Deze kennis over smaak is ook handig voor het bedenken van nieuwe producten. Naast smaak, spelen ook de (voedings)trends hierbij een rol. Ga mee met de tijd en speel in op de wens van de klant. Hoe je dit allemaal kunt doen? Dat lees je in dit magazine.

Ik leer door te proberen
Wat combineer je met wat?

Er zijn een paar dingen waar je aan kunt denken als je combinaties wilt maken. Houd deze in je achterhoofd en probeer verschillende dingen uit!

Samenstelling
Basissmaken
Smaak van vlees
Bereidingswijze
Aroma's
kruiden en marineren

Keurslagerij van Meijl

Verrassende combinatie van smaken

Keurslagerij van Hoof

Wat smaakt bij wat? Vertel het je klant!

Als je je verdiept in de verschillende smaken en weer een nieuwe lekkere combinatie hebt ontdekt, wil je dit natuurlijk delen met de klant. Hoe je dit doet? De volgende foto's geven een indruk.

Geef de klant een tip voor een combinatie met behulp van de presentatie in de winkel.

Laat de klant een nieuwe smaaksensatie ervaren in de winkel.

Laat de klant elke week kennis maken met een andere combinatie.

Vertel de klant hoe hij verschillende producten kan combineren.

Bedenk een nieuw product!

Ga uit eten in een goed restaurant of volg een kookcursus. Misschien doe je daar een idee op voor een nieuw product. Je kunt ook iets doen met een streekproduct wat jij verkoopt. Op de volgende foto's al wat voorbeelden van collega's

Bromsnor, Swiebertje en Saartje, maar dan van vlees! Een schnitzel met satésaus, een met ananas en pangangsaus en tot slot met appelstroop en pruim.

Steak Amoré. Heerlijk varkensvlees, gevuld met Iberico chorizo, manchego en tapenade

Heel populair bij ons! Platgeslagen biefstuk, met babyspinazie, parmaham en Old Amsterdam. De marinade is ons geheime recept

Ik wilde graag een streekpoduct gebruiken. Zie hier het resultaat: paté met appels, peren, vijgen en bessen.

Paté, maar dan net even anders. Met abrikozen en pruimen, geweld in Amaretto. Alleen bij ons verkrijgbaar!

Het ontwikkelen van een nieuw product

Keurslager Marco van Strien

Slagersproducten, maar dan anders!

Gebruik bestaande producten ook eens op een andere manier. Hier zie je een aantal voorbeelden. Heb jij een ander leuk voorbeeld? Maak een foto en plaats deze in de mediabilbiotheek.

Rookworst hoef je niet alleen te gebruiken voor bij de stamppot! Als vulling in tomaten is het een heerlijk voorgerecht.

Filet americain alleen voor op brood? Maak er een blokje van, dan is het ook als hapje te eten!

Het vlees van het wagyu rund dat bij het bewerken overblijft, verwerken we in Wagyu-worst.

Speel in op voedingstrends

Passen jouw producten in deze tijd? Trends bepalen het wat een klant koopt. Handig om hiervan op de hoogte te zijn en iets mee te doen. Zonde als jouw product niet gekocht wordt, doordat het tegen de trend ingaat.

Vet geeft smaak
Pure producten
Terug naar vroeger
Gezond eten
Tips: trends en ontwikkelingen bijhouden

Hoe blijf je op de hoogte van trends? Denk eens aan de volgende inspiratiebronnen. Vergeet niet je inspiratie met de klant te delen!

1

Bekijk kookprogramma's op tv. Hier komen de laatste trends aan bod.

2

Lees vakbladen of kooktijdschriften. Hierin lees je trends ook zeker terug.

3

Ga veel uit eten in goede restaurants. Zo zie je wat de nieuwste trends zijn.

4

Ga in gesprek met de klant. De klant kan het beste aangeven wat zijn behoefte is en kan jou attenderen op een trend.

5

Bezoek beurzen in binnen- en buitenland. Zo ben je goed op de hoogte van trends.

Om over na te denken.

Verras je klant met een nieuw product. Experimenteer met verschillende producten en smaken en proef wat lekker is. Een combinatie van smaken maakt een product spannender om te eten. Kookboeken gericht op het combineren van smaken helpen je hierbij, maar je kunt ook een kookcursus volgen of ga een keer uit eten in een goed restaurant. Vernieuwen kan ook door bestaande producten in een nieuw jasje te steken. Ga mee met de tijd en speel in op trends en de wens van de klant. Zo breid je je verkoopmogelijkheden uit en laat je je van een andere kant zien aan de klant.

1

Welke combinaties ken jij? Hoe bedenk je nieuwe?

2

Wat vertel je over smaakcombinaties aan je klanten? Kun je dit ook anders doen?

3

Bedenken jullie nieuwe producten? Kunnen jullie dit slimmer doen?

4

Hoe kun je een bestaand product op een andere manier gebruiken dan je gewend bent? 

5

Hoe ga je om met trends?

Swipe voor meer tips
Aan de slag

Een nieuw product

Organiseer een wedstrijd waarin alle medewerkers van de slagerij een nieuw product mogen bedenken. Wie bedenkt het lekkerste product dat ook nog eens goed verkocht kan worden? Voer het beste idee uit en voeg het toe aan het assortiment.

Tip: leuk om het product te vernoemen naar de bedenker! En upload de foto van de medewerker met het product in de mediabibliotheek. 

Proeverij

Organiseer een proeverij voor klanten waar je ingaat op het combineren van smaken. Je biedt de klant dan net wat extra's. Misschien ook een goed idee om een proeverij te organiseren voor je medewerkers. Zo kunnen ze de klant beter advies geven. Als je iets geproefd hebt, praat je er heel anders over. 

Dit zien je werknemers

Combineren van smaken

Wat weet jij al van het combineren van smaken? Vraag een collega wat hij aan een klant zou adviseren bij verschillende soorten vlees. Ga ook op onderzoek uit bij andere versspecialisten. Hoe combineren zij smaken en hoe vertellen ze dit hun klanten? Misschien doe jij zo nog leuke ideeën op! 

Bedenk een nieuw product

Bedenk een nieuw product. Vraag je ondernemer wat hij belangrijk vindt zodat hij het echt kan verkopen. Denk bijvoorbeeld aan:
 

- Op welke manier wil je het verkopen: koud of warm? 
- Hoe presenteer je het in de toonbank?
- Hoe ga je het produceren?
- Wat is de kostprijs? Voor welke prijs wil je het verkopen? 
- Is het product iets wat de klant wil kopen?
- Wat voor advies geef je aan de klant? Denk aan bereidingsadvies of advies over het combineren van het product.

like & reageren
Inloggen