Wil je Slagerspassie volledig gebruiken?
Login of registreer een account.
REGISTREER JE NU!
E-mailadres
Wachtwoord

E-mailadres
Dit adres is bij ons niet bekend
[forgotPassText]
terug
magazine
Barbecue
in dit magazine
  • Assortiment
  • Service
  • Inzet van mensen en materialen

Verras de klant met jouw idee! De klant wil wel eens wat anders dan die hamburger of speklap. Jij kan ze daarbij helpen. Bedenk wat jij de klant wilt bieden en maak keuzes in het assortiment en de service die je levert. Wat je belooft moet je waarmaken, dus kijk van tevoren goed naar de gevolgen van je keuzes. Zo voorkom je vervelende verrassingen. Lees in dit magazine de verhalen en tips van collega’s.

van Leeuwen Vleesch uit Overveen over barbecue
"Een groot deel van onze omzet komt van barbecueproducten. Bij ons is de Franse barbecue populair: hele stukken vlees op de barbecue."

Keuzes in het barbecueaanbod

De keuzes die je maakt in je barbecue aanbod, hebben gevolgen voor de prijs en de inzet van je personeel. Lees ervaringen van collega’s.

Losse verkoop in toonbank
Verzorgen van barbecuepakketten
Barbecue op locatie
Interview branche erkende meesterslager

Wouter van de Veen over Barbecue

bekijk
Wat is populair op de barbecue?
Gespot op sociale media

Groot assortiment barbecuevlees

Perziken in spek

Lekker fris: watermeloen op de barbecue

Tapashapjes

Assortiment barbecuevlees

Aspergebundeltjes

Toetje! Bananen met chocola op de barbecue

Spies met ham en ananas

Voor de vegetariërs: gegrilde portobello met geitenkaas

Crostini's: stokbrood met tomaat, kaas en kruiden

Spies met allerlei lekkers eraan

Voor de winterbarbecue: spruitjes aan een spies

Grote stukken vlees op de BBQ bij slagerij Groeneveld
Lever jij een barbecuepakket voor een hele maaltijd?
JA
NEE
Franz Gerrtischen

Slagerij Gerritschen

 

bekijk
Barbecue assortiment in de toonbank

Op welke manier verras jij je klant met jouw barbecue assortiment in de toonbank? Neem een kijkje in de toonbank van collega's.

Mooie grote stukken vlees: BBQ-knots en een Cote de Boeuf bij Keurslagerij Muilwijk

Een keur aan keuzes voor spiesjes bij Keurslager Muilwijk!

Een goedgevulde toonbank bij Keurslagerij Jan Landman nodigt uit tot barbecueen

Tapas voor op de barbecue!

Naast vlees kun je ook groentespiezen in de toonbank leggen.

Vleesspiezen is allerlei soorten: voor ieder wat wils!

Tapas barbecue

Slagerij Heersma

Barbecue met groot vlees

Slagerij Van der Zon

Verras de klant bij een barbecue op locatie

Tijdens een barbecue op locatie kun je even flink uitpakken. Verras de klant door  iets speciaals te doen. Zo kun je je onderscheiden.

Mosselen met spek van de barbecue

Warme banaan met chocola van de barbecue als toetje

Met de hitte van de barbecue kun je prima marshmallow roosteren. Extra leuk om ze daarna te dippen!

Ik vind het leuk iets speciaals te doen. Binnenkort hebben we weer een partijtje en grillen we zalm op een cederhouten plank.

Gerookt ijs? Het klinkt vreemd, maar kan echt! Het is bijzonder ijs met een vleugje rook, dat mooi past na een lekkere barbecue maaltijd.

Appeltaart uit de monolith. Ziet er goed uit, ruikt heerlijk en dat zorgt voor leuke reacties!

Tips: klanten advies geven over veilig barbecueen

Voorkom een vervelende bijsmaak en geef naast advies over de producten en bereiding ook advies over de voedselveiligheid. Enkele tips die je aan klanten kunt geven.

1

Gebruik een koeltas om het vlees te vervoeren.

2

Was je handen regelmatig en voorkom daarmee kruisbesmetting.

3

Markeer tangen en bestek, zodat je weet of je ze voor rauwe of bereide producten worden gebruikt.

4

Controleer of vlees en vis volledig is gegaard voor je het opeet en snijd verbrande stukjes weg.

5

Gooi eten weg als het langer dan 2 uur buiten de koelkast is geweest.

Om over na te denken...

Bedenk waar jullie je op barbecuegebied op richten en hoe jullie je daarmee onderscheiden. Richt je je op de toonbankverkoop, barbecue verhuur of verzorg je ook hele barbecuepartijen? Er zijn veel mogelijkheden  en je kunt zo veel doen als je zelf wilt.  Houd wel rekening met de gevolgen van de keuzes. Bereken je de extra services en dus de extra kosten door in de prijs? En heb je genoeg personeel om de klant ook echt te leveren wat je belooft? Daarnaast kun je oneindig variëren met het assortiment. Speel in op de laatste trends en denk breder dan alleen het aanbieden van vlees, saus en stokbrood. Zorg dat de klant optimaal kan genieten: verras de klant, zorg voor gemak en geef advies over voedselveiligheid.

1

Waarom past jullie barbecue aanbod bij de slagerij?

2

 Hoe onderscheid je jezelf met jouw barbecue assortiment?

3

Hoe speel je met je assortiment in op trends?

4

Welke adviezen geef je over voedselveiligheid?

5

Welke kansen zie jij voor de slagerij op het gebied van barbecue?

Swipe voor meer tips
Aan de slag

Barbecuetrends
Zoek op internet naar de laatste barbecuetrends. Op welke trend zouden jullie kunnen inspelen? Bedenk samen met je collega’s  hoe je dit kunt doen en deel jullie ideeën met je werkgever. 

Vraag je collega
Vraag samen met collega’s aan klanten waarom ze bij jullie komen voor de barbecue. Wat zijn de redenen waarom de klanten bij jullie komen? Welke tips hebben ze? Denk aan:

  • de kwaliteit van de producten.
  • het assortiment
  • de service (bijvoorbeeld bezorgen, afhalen buiten openingstijden).

    Bespreek deze uitkomsten met je werkgever.
like & reageren
Martin de Gans
2 januari 2017
14:24
Door beheerder verwijderd
Reactie aangepast: 23-03-2017 15:27:20
Inloggen