E-mailadres
Wachtwoord

Heb je nog geen account?
REGISTREER JE NU!
E-mailadres
Dit adres is bij ons niet bekend
[forgotPassText]
terug
magazine
Creatief tafelen
in dit magazine
  • voorbeelden van creatief tafelen
  • traditionele vormen vernieuwend aanbieden
  • adviseren over creatief tafelen

Creatief tafelen is populair, vooral tijdens de feestdagen. Tegenwoordig is het meer dan alleen gourmetten, fonduen of steengrillen. Niet alleen het eten is belangrijk, maar ook de beleving van de avond. Het is een sociale activiteit, waarbij je een avond lang gezellig eet en drinkt.

 

Met een aantal aanpassingen kun je de klant een totaalbeleving geven en van traditioneel tafelen creatief tafelen maken. Op welke manier kun jij als slager bijdragen aan deze beleving? Laat de klant zien hoe je van traditioneel tafelen creatief tafelen maakt.

Verras de klant
Interview: Een slager over creatief tafelen

Theo Beerens, Slagerij Beerens

bekijk
Voorbeelden van creatief tafelen

Creatief tafelen kan op allerlei manieren. Hier een aantal voorbeelden waar jij als slager op in kan spelen. 

i
i
i
Creatief tafelen met Pasen

Scharrelslagerij Diekerhof

Jezelf onderscheiden

Onderscheid jezelf van andere aanbieders door gourmetten, fonduen en steengrillen met een paar aanpassingen om te vormen tot creatief tafelen.

Wees creatief en innovatief met je producten. Maak een wildschotel met hazenrugfilet, hertenbiefstuk, wildzwijnbiefstuk en parelhoenfilet.

Een gourmetschotel voor kinderen bevat vlees, zoals min-slavinken, mini-hamburgers, kipfilet, worstjes en kinderspiesjes.

Vlees in kleine bakjes presenteren heeft voordelen. Je kunt het vlees apart houden in de koelkast en er lekt geen vleesvocht op andere producten.

Aparte bakjes met vlees zijn tijdens het creatieve tafelen makkelijk met elkaar uit te wisselen.

Kies een thema, bijvoorbeeld een mediterrane schotel met Toscaanse kipfilet, Romeinse varkenshaassaté, Italiaanse kalfsburger en lamshaas Provence.

Een Chinese fondue is een gezond alternatief voor gewone fondue. Kies voor zachtere vleessoorten, omdat het vlees sneller gaar moet zijn.

Vernieuwend blijven

Keurslager Antonis

Omzet verhogen

Creatief tafelen zorgt voor een hogere vleesconsumptie. Je eet meer, omdat je langer tafelt. Ga uit van ongeveer 300 gram vlees per persoon.

 

Bied extra services aan. Denk aan brengen en complete pakketten met bestek en materiaal, zoals een wokstel, maar ook het schoonmaken hiervan.

De meeste bijproducten verkoop je bij het creatieve tafelen. Denk dan bijvoorbeeld aan groente, krieltjes, brood, kruidenboter, wijn, salades en sauzen. Met een rodewijnsaus kunnen de klanten zelf een lekkere combinatie maken. Het is ook extra service, omdat de klant bij jou direct klaar is.

Interview branche erkende meesterslager

Arno de Best over creatief tafelen

bekijk
Klanten adviseren

Als je de klanten tips meegeeft voor het creatieve tafelen, dan zal de avond zeker goed verlopen.

1

Zorg dat iemand die veel van creatief tafelen weet de leiding neemt aan tafel.

2

Haal het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur is.

3

Zet niet alle producten in één keer op tafel in verband met de hygiëne.

4

Presenteer de ingrediënten voor een gerechtje samen op een schaaltje met een recept erbij.

5

Maak de bakplaat of pannetjes tussendoor schoon, zodat de producten minder snel aankoeken en lekker blijven smaken.

Om over na te denken

Creatief tafelen is meer dan alleen gourmetten, fonduen of steengrillen. Voorbeelden zijn de tafelbarbecue en wokken aan tafel. Wees creatief en innovatief met je producten door bijvoorbeeld een wild- of visschotel of een schotel voor kinderen te maken. Door het vlees in kleine bakjes te presenteren is het makkelijk op te bergen in de koelkast en uit te wisselen aan tafel. Creatief tafelen bied je kansen om je omzet te verhogen. Geef de klant tips mee, zodat de avond goed zal verlopen.

1

Welke vormen van creatief tafelen bieden jullie aan?

2

Op welke manier onderscheiden jullie je van andere aanbieders?

3

Hoe zorgen jullie ervoor dat je op de hoogte blijft van nieuwe vormen van creatief tafelen?

4

Op welke manier adviseren jullie de klanten over creatief tafelen?

5

Welke tips op het gebied van creatief tafelen geven jullie aan klanten mee?

Swipe voor meer tips
Aan de slag

Media bekijken
Doe inspiratie op voor creatief tafelen. Bekijk kookprogramma's op tv of kookfilmpjes op internet die over eten met de feestdagen gaan. Lees kooktijdschriften en receptensites.  Op deze manier blijf je op de hoogte van de laatste trends. Misschien kom je nieuwe vormen van creatief tafelen tegen. 

 

Wees kritisch over wat je ziet. Zijn de recepten vernieuwend? Kun je de recepten gebruiken in je slagerij en op welke manier? Past het onderwerp goed bij de slagerij? Hoe zullen de klanten hierop reageren? Vertel je werkgever wat je hebt gevonden of breng het in tijdens een werkoverleg.

Zelf proberen
Kies een vorm van creatief tafelen en verwerk hierin gerechten of producten die jullie al verkopen. Probeer dit thuis uit. Op deze manier weet je wat je verkoopt en weet je hoe het creatieve tafelen werkt. Is deze vorm geschikt om te verkopen in jullie slagerij? Zijn er dingen die verbeterd kunnen worden of welke dingen zijn er juist leuk aan? Op deze manier weet je meer van het creatieve tafelen en kun je de klanten ook goed adviseren.

like & reageren
Marian Lemsom
14 november 2016
19:33
Leuk inderdaad gourmet of fondue in een thema als je iets speciaals wilt!
Modelslagerij van Hooff BV
Jan van Hooff
26 december 2016
10:51
leuke tips, hier gaan we iets met doen, en een gezond 2017!
Modelslagerij van Hooff BV
Jan van Hooff
26 december 2016
10:52
leuke tips, hier gaan we iets met doen, en een gezond 2017!
Valk Versmarkt
Rianka Heinen
8 januari 2018
09:58
Leuk om te zien, zeker iets om mee te nemen voor onze winkel!
Marian Lemsom
9 januari 2018
11:08
Zijn benieuwd! Upload vooral jouw foto's onder het foto-icoontje hoe jij dat doet!
Inloggen