Wil je Slagerspassie volledig gebruiken?
Login of registreer een account.
REGISTREER JE NU!
E-mailadres
Wachtwoord

E-mailadres
Dit adres is bij ons niet bekend
[forgotPassText]
terug
magazine
Hybride producten
in dit magazine
  • Wat zijn hybride producten?
  • Welke ingrediënten kun je gebruiken?
  • Waarom deze producten opnemen in jouw assortiment?
  • Voorbeelden van hybride producte

Vandaag de dag zijn mensen erg bewust met het milieu en hun gezondheid bezig. Dat heeft ook effect op de voeding. Mensen gaan kritisch om met de consumptie van vlees, maar de vraag om producten van goede kwaliteit blijft. Door goede hybride producten aan te bieden kun je inspelen op deze ontwikkeling. Hybride producten zijn producten, die voor een deel uit dierlijke eiwitten en voor een deel uit plantaardige eiwitten bestaan.

Ingrediënten voor hybride producten

Hybride producten zijn eigenlijk producten, waarin een deel van het vlees vervangen is door plantaardige ingrediënten.

i
i
i
Een hybride product bereiden

Keurslagerij Van Schip te Utrecht

Voorbeelden van hybride producten

Je kunt van verschillende slagerijproducten hybride vormen maken. Bijvoorbeeld om te bakken en braden, als vleeswaren of als snacks. Bijvoorbeeld voor burgerproducten, saucijsjes en andere vlug-klaar-artikelen. Deze artikelen maak je vaak op dezelfde manier klaar als de reguliere variant. Dit is vooral in het barbecueseizoen erg interessant. Voor broodbeleg kun je bijvoorbeeld een hybride gehaktbrood maken en dit in plakken snijden, maar ook kookworst met broccoli. Hybride producten kun je ook verkopen als snack, tussendoortje of borrelhapje.

Een hybride burger op basis van kip.

Een hybride burger op basis van varkensvlees.

Een hybride burger op basis van rundvlees.

Minder vlees eten

Hybride producten passen goed bij de trend dat steeds meer mensen bewust nadenken over de hoeveelheid vlees die ze eten. Veel mensen minderen ook met vlees eten. Deze mensen noem je ook wel flexitariërs. Ongeveer twee derde van de Nederlanders is flexitariër (bron: https://www.natuurenmilieu.nl/nieuwsberichten/ onderzoek-67-nederlanders-is-flexitarier/).

Door hybride producten naast jouw reguliere vleesassortiment aan te bieden, kun je op de trend inspelen. Als de consument regelmatig hybride producten eet in plaats van volvlees producten, dan eet hij elke dag minder vlees.

Redenen van mensen om minder vlees te eten zijn hun gezondheid, dierenwelzijn, het milieu en/of het klimaat. Een andere belangrijke reden om minder vlees te eten is dat mensen dan meer kunnen variëren met hun maaltijden.

Commercieel gezien is het interessant om hybride producten aan te bieden. Je spreekt hiermee een grote groep potentiele klanten aan en hierdoor kun je dus meer omzet genereren. Uiteraard moeten deze producten wel passen bij jouw overtuiging als slager.

Interview: Hybride producten ontwikkelen

Dick van Schip, Slagerij Van Schip te Utrecht

bekijk
Tips: hybride producten bedenken

Een aantal tips voor het bedenken of promoten van hybride producten.

1

Begin eenvoudig, bijvoorbeeld met een hybride hamburger.

2

Experimenteer met verschillende ingrediënten en kruiden. Proef steeds en verbeter je product.

3

Zorg ervoor dat de producten passen bij je visie. Vermijd bijvoorbeeld onnodige toevoegingen of gebruik streekproducten.

4

Houd de kostprijs laag, klanten willen waarschijnlijk niet meer kwijt zijn voor een hybride product dan voor een volvlees product.

5

Bedenk aansprekende namen voor het product en hoe je het wil promoten, zoals ‘verrijkt met groente’. ‘Groentelasagne’ blijkt beter te verkopen dan ‘vegetarische lasagne’.

Worden er hybride producten bij jou in de slagerij verkocht?
ja
nee
Om over na te denken…

Hybride producten zijn producten, die voor een deel uit dierlijke eiwitten en voor een deel uit plantaardige eiwitten bestaan. Hybride producten passen goed bij de trend dat steeds meer mensen bewust nadenken over hoeveel vlees ze eten. Experimenteer met verschillende ingrediënten. Zorg dat de prijs en smaak van een hybride product goed is, zodat klanten het een goede alternatief voor volvlees producten vinden.

1

Welke hybride producten zou je willen bereiden en verkopen?

2

Op welke manier passen hybride producten bij de visie van je slagerij?

3

Wat vinden je klanten van hybride producten?

Swipe voor meer tips
Aan de slag

Bereid een hybride product

Maak een eenvoudig hybride product, bijvoorbeeld een hamburger. Experimenteer met het toevoegen van verschillende ingrediënten, zowel met het vleesdeel, plantaardige deel, bindmiddel en kruiden en specerijen. Zoek eventueel een recept op internet of vraag een recept op bij je kruidenleverancier dat je kunt gebruiken. Proef steeds en pas het product aan tot je een goed en smaakvol product hebt. Laat de klanten het product proeven. Als het in de smaak valt, dan kun je het product in het assortiment opnemen.

Onderzoek de klantvraag

Stel een vragenlijst op over hybride producten. Hebben je klanten behoefte aan hybride producten? Welke producten zouden ze graag in een hybride variant willen hebben? Als je hier positieve reacties op krijgt, dan kun je overwegen om hybride producten op te nemen in je assortiment.

Aan de slag

Bereid een hybride product

Maak een eenvoudig hybride product, bijvoorbeeld een hamburger. Experimenteer met het toevoegen van verschillende ingrediënten, zowel met het vleesdeel, plantaardige deel, bindmiddel en kruiden en specerijen. Zoek eventueel een recept op internet of vraag een recept op bij je kruidenleverancier dat je kunt gebruiken. Proef steeds en pas het product aan tot je een goed en smaakvol product hebt. Laat de klanten het product proeven. Als het in de smaak valt, dan kun je het product in het assortiment opnemen.

Onderzoek de klantvraag

Stel een vragenlijst op over hybride producten. Hebben je klanten behoefte aan hybride producten? Welke producten zouden ze graag in een hybride variant willen hebben? Als je hier positieve reacties op krijgt, dan kun je overwegen om hybride producten op te nemen in je assortiment.

like & reageren
Inloggen