Wil je Slagerspassie volledig gebruiken?
Login of registreer een account.
REGISTREER JE NU!
Gebruikersnaam/email
Wachtwoord

E-mailadres
Dit adres is bij ons niet bekend
[forgotPassText]
terug
magazine
Foodtrucks
in dit magazine

In dit magazine:

  • Starten met een foodtruck
  • Naamsbekendheid
  • Een succesvolle foodtruck

Slagers zijn natuurlijk vooral aan het werk in de slagerij. Toch kun je ook buiten je slagerij bekendheid creëren en omzet genereren. Dit kun je doen met een foodtruck, een restaurantje of snackkar op wielen, van waaruit je eten en drinken verkoopt. Ze zijn erg populair. Foodtrucks hebben vaak een creatief thema en verrassen met culinaire creaties. In dit magazine lees je wat de meerwaarde is van een foodtruck en hoe je hier mee kunt beginnen.

Verschillende festivals

Er worden in Nederland veel (food)festivals georganiseerd. Bij sommige festivals ligt de nadruk op culinaire kwaliteit. Het eten en drinken op deze festivals is van hoge kwaliteit en het proeven van nieuwe smaakcombinaties is hier belangrijk.

Bij de meeste festivals ligt de nadruk op het sociale aspect; gezelligheid en met elkaar lekker eten. Bezoekers vinden het leuk om van verschillende foodtrucks eten te proberen. Houd daarom de porties klein. Bezoekers zijn wel geïnteresseerd om iets nieuws te proberen, maar de meer traditionele gerechten zoals een broodje hamburger vallen hier ook in de smaak.

Niet alleen op festivals zijn foodtrucks te vinden. Denk ook aan bruiloften, tuin- en bedrijfsfeesten. De foodtruck is bijvoorbeeld een leuke aankleding van een barbecue. Het voordeel van deze locaties is dat je van te voren een prijsafspraak kan maken en weet op hoeveel mensen je moet rekenen.

Aankleding van de foodtruck

Een houten keet omgebouwd tot foodtruck.

De aankleding rondom de foodtruck zorgt ook voor een leuke uitstraling.

Wat wil jij aan je klanten laten zien? 

Hoe maak je het menu duidelijk voor je klanten?

Heb jij ook een foodtruck? Plaats een foto op Slagerspassie en inspireer anderen!

Kansen voor de slagerij

Een foodtruck kan je slagerij meer omzet bieden. Op festivals tref je een ander publiek aan dan in je winkel. Je bedient dus een andere markt. Over het algemeen zoekt dit publiek meer beleving bij het eten en drinken en is het bereid daarvoor meer te betalen. Dit is jouw kans om deze mensen aan je slagerij te koppelen voor kwalitatief goed vlees.

Op een festival of bedrijfsfeest staan met een foodtruck kan jou en je personeel veel plezier opleveren. Vaak is de sfeer goed en geniet het publiek van het eten en drinken. 

Starten met een foodtruck

Voordat je kunt starten met een foodtruck, denk je na over een aantal zaken.

Product
(Financieel) plan
Vergunningen
Voedselveiligheid
Juiste rijbewijs
Voorbereiden op de dag
1

Schat in wie er op het festival komen en jouw foodtruck zullen bezoeken. Hier doe je je inkoop voor.

2

Je zorgt dat je je hulpmiddelen op orde hebt, zoals pannen en keukengerei.

3

Je regelt personeel voor het festival of feest.

4

Je zorgt dat de truck en hulpmiddelen goed schoon zijn en dat er een voorziening is om materialen correct te reinigen of netjes terug te vervoeren naar de slagerij. 

5

Houd rekening met een voorbereidingstijd op de locatie tussen de 1 en 3 uur.

Edward van de Pol

Eigenaar van Marktslagers

bekijk
De slager en zijn foodtruck

natuurslagerij Schreinemacher

Succes gegarandeerd

Gebruik deze tips om jouw foodtruck tot een succes te maken.

1

Bedenk een goede, pakkende naam voor je foodtruck.

2

Zorg voor aankleding van foodtruck en voor een goede presentatie van de producten.

3

Lever zeer goede kwaliteit, dit kun jij als slager zeker!

4

Zet sociale media in om te laten weten waar je bent.

Inspiratie door collega-slagers

Uit eigen slagerij: hotdogs van Brandt & Levie

Slagerij ter Weele heeft een pick-up truck omgebouwd tot een BBQ

De Red Baron van Natuurslagerij Schreinemachers valt goed op!

De OERburger: een samenwerking tussen slager Patrick van Elteren en Rolling Events: hij levert het vlees en zij de foodtruck

De oude omgebouwde brandweerwagen van Slagerij Wapenaar

Klanten over foodtrucks
Foodinspiratie

Spareribs geserveerd met een coleslaw.

Een broodje hotdog valt altijd in de smaak.

Broodje pulled porc aangekleed met rode ui en koriander.

Vlees op de barbecue waar klanten het goed kunnen zien en ruiken. 

Eten wordt ter plekke vers bereid. 

Om over na te denken...

De foodtruck is populair in Nederland. De wagens waar vanuit eten wordt geserveerd staan op festivals maar ook op bedrijfsevenementen en bruiloften. Als slager biedt de foodtruck je een kans om de naamsbekendheid van je slagerij te vergroten en nieuwe afzetkanalen te realiseren.

1

Past een foodtruck bij jouw slagerij?

2

Wat kan een foodtruck jouw slagerij bieden?

3

Wat heb je nodig om een foodtruck te starten?

Swipe voor meer tips
Aan de slag

Foodtruckevents
Stel een lijst samen van foodtruckevents bij je slagerij in de buurt; welke spreken jullie aan als slagerij? Welke gerechten zou jij daar willen serveren?

Moodboard
Maak een moodboard van een thema voor de foodtruck. Bedenk daarbij de aankleding van de foodtruck, het soort vlees dat je serveert en hoe je dit serveert.

Dit zien je medewerkers

Gerechten
Welk creatief gerecht of gerechten kun jij bedenken om te serveren in de foodtruck? Maak er bijvoorbeeld een moadboard van. Zo kun je ook gelijk de sfeer van de foodtruck in beeld brengen. 

Foodtruckevents
Stel een lijst samen van foodtruckevents bij je slagerij in de buurt; welke spreken jullie aan als slagerij? Welke gerechten zou je daar willen serveren?

like & reageren
Inloggen