E-mailadres
Wachtwoord

Heb je nog geen account?
REGISTREER JE NU!
E-mailadres
Dit adres is bij ons niet bekend
[forgotPassText]
terug
magazine
Geschenken
in dit magazine

In dit magazine:

  • Een nieuwe productgroep
  • Momenten
  • Soorten geschenken
  • Samenstellen en aanprijzen

Verkoop jij geschenken? Klanten kunnen voor diverse momenten een geschenk nodig hebben. Klanten denken niet altijd direct aan een (vlees)geschenk uit de slagerij. Dit is voor jou een kans om een uniek en origineel geschenk te verkopen! Denk bijvoorbeeld aan een verjaardag, een jubileum of een andere speciale dag.

Een nieuwe productgroep

Wanneer je start met het aanbieden van geschenken in de slagerij, is dit een heel nieuwe productgroep. Het aanbieden van geschenken als productgroep in de slagerij biedt allerlei kansen.

Verbreding en verdieping van je assortiment
Onderscheidende producten
Aanboren nieuwe doelgroep(en)
Promotie van je slagerij en/of producten
Voor elk moment een geschenk

Eigenlijk kun je wel voor elk moment in het jaar een mooi geschenk bedenken. Als slagerij bepaal je eerst wat je wilt aanbieden op basis van wat past bij je slagerij en je doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan verschillende prijsklassen en het onderscheid in klein en groot.

1

Verjaardagen, denk ook aan Abraham en Sarah

2

Feestdagen zoals kerst en Sinterklaas. Denk aan een kerstpakket, een worstletter of saucijzenstaaf.

3

Speciale dagen zoals Vader- en Moederdag of Valentijn.

4

Jubilea. Dit kan zowel een verjaardag zijn van familie of vrienden, als een jubileum op de werkvloer.

5

Kraampakket met daarin rood vlees als biefstuk of filet amercain.

6

Algemene cadeaupakketten gericht op eetmoment bijv. een borrel.

Particulier en zakelijk

Je kunt geschenken aanbieden aan particulieren, maar ook aan zakelijke klanten. Zij gebruiken jouw geschenken graag als relatie- of kerstgeschenk. Houd wel rekening met een aantal verschillen tussen pakketten voor particulieren en zakelijke klanten.

Zakelijke klanten hebben vaak meer budget te besteden dan een particulier. Je kunt voorbeeldgeschenken maken in verschillende prijsklassen.

Zakelijke klanten nemen graag kerstpakketten bij je af. Ben je in die drukke periode in staat om aan die vraag te voldoen? De afname hoeveelheden zijn meestal een stuk hoger bij de zakelijke markt. Daar moet je wel aan kunnen voldoen.

Hoe breng je de pakketten onder de aandacht? Voor particulieren bereik je misschien genoeg mensen via Facebook, maar bereik je daarmee ook je zakelijke klanten?

Voorbeelden van geschenken

Groot borrelpakket met allerlei lekkers: droge worst, kaas, wijn en crackers. 

Een hart van droge worst voor Valentijn

Combineer een droge worst met een lekker drankje erbij!

Een cadeaubon is leuk om te geven én te krijgen.

Vacuumverpakte vleeswaren en worstjes. Handig, want zo is het geschenk langer houdbaar.

Een uitgebreid pakket met daarin bijvoorbeeld ook een tijdschriften. Zo'n mand kun je vullen met wat je maar wil.

In de praktijk

Coen Arbouw van Scharrelslagerij Arbouw uit Voorschoten

De praktische kant

Wanneer je geschenken aanbiedt, is er een aantal praktische zaken om over na te denken. Bijvoorbeeld hoe je de pakketten wilt aanbieden en hoe je ze onder de aandacht brengt.

Wijze van aanbieden
Je kunt de pakketten kant-en-klaar aanbieden, maar ook op bestelling maken. Of ter plekke samenstellen. Deze keuze heeft ook te maken met de inhoud van je pakket. Gebruik je verse producten? Dan kan je het pakket beter op bestelling of ter plekke maken. Een borrelpakket met een droge worst kun je kant-en-klaar in de slagerij aanbieden.
Je kunt er ook voor kiezen kleine pakketten op voorraad in de winkel te hebben en grotere pakketten of pakketten in grote oplages alleen op bestelling te maken. Zorg dat duidelijk is voor je klant of het pakket op bestelling wordt gemaakt of dat hij het gelijk kan meenemen.

Promotie
Klanten vinden het altijd prettig om een pakket in het echt te zien. Het is daarom een goed idee om altijd een voorbeeld van je geschenkpakket(en) in de slagerij te hebben staan. Een foto in een folder, op jouw website of narrowcasting kan natuurlijk ook. Denk ook aan je zakelijke klanten. Hoe zorg je dat zij weten dat je geschenken aanbiedt? Maak het bekend op je site of plaats het in de online webshop. Denk ook aan een mailing, flyers, social media of het plaatsen een advertentie in de plaatselijke krant.

Henk Boersema

Slagerij Boersema uit Grijpskerk

bekijk
Opmaken van een geschenk

Er is ruime keuze uit mogelijkheden om geschenken in te pakken. Je kunt zo gek uitpakken als je wilt, maar bedenk dat mooie verpakking vaak ook duurder zijn. Past dat bij je doelgroep?

Een mand houdt de producten goed bij elkaar en ziet er gelijk aantrekkelijk uit.

Geschenk verpakt in een schoen! Of zet ze zo op de toonbank. Dat valt zeker op.

Cadeaus in een zacht mandje. Die kan de ontvanger ook nog goed gebruiken nadat al het lekkers op is!

Een plastic zwarte schaal als ondergrond kan ook heel goed. Een goedkoepere optie dan bijvoorbeeld een mand.

Cadeaubon verpakt in een glazen pot, die kan je eventueel ook nog inpakken maar dat hoeft niet eens!

Hang iets aan je cadeauverpakking, dat fleurt de boel op. En zorg er natuurlijk voor dat de naam van je slagerij duidelijk is!

De mooie kartonnen doos om de worstletter- of staaf in te verpakken geeft een luxe uitstraling.

Om over na te denken...

Voor slagerijen kunnen geschenken een uitbreiding of verdieping van het assortiment zijn. Je kunt geschenken aanbieden voor allerlei momenten in het jaar. Dit kunnen pakketten zijn met vlees erin, of een combinatie van vlees en producten als olie, kruiden en/of kaas. Je kunt pakketten aanbieden op bestelling, bedenk dan hoe je de pakketten onder de aandacht kan brengen bij je klanten.

1

Welke producten wil jij combineren in een geschenkpakket?

2

Wil jij zowel de particuliere als de zakelijke klanten bedienen?

3

Hoe aantrekkelijk pak jij geschenken in?

Swipe voor meer tips
Aan de slag

Wat vind jij het leukste moment in het jaar? Bedenk daar een geschenk bij waar jij blij van zou worden. Gebruik naast vlees ook andere producten, zoals noten, kaas of wijn.

Hoe kan jij de geschenken, die je aanbiedt, onder de aandacht brengen? Misschien maak je sommige geschenken op bestelling en kunnen klanten deze niet zien in de winkel. Ontwerp een flyer of advertentie. Of maak een fotoreportage voor op de tv in de slagerij. 

like & reageren
Inloggen