Wil je Slagerspassie volledig gebruiken?
Login of registreer een account.
REGISTREER JE NU!
E-mailadres
Wachtwoord

E-mailadres
Dit adres is bij ons niet bekend
[forgotPassText]
terug
magazine
Innovatie: vlees rijpen en drogen
in dit magazine
  • Dry aging
  • Rijpen en drogen

Vlees rijpen en drogen maakt het het vlees mals en geeft het vlees een bijzondere smaak. Je krijgt  een luxere vleessoort die je voor een hogere prijs kunt verkopen. Vroeger rijpte en droogde de boer in de schuur. Nu zijn er ook andere methoden. Twee daarvan worden in dit magazine genoemd. 

 

van Leeuwen Vleesch uit Overveen over dry aged
"Klanten reageren: 'Dit is hoe vlees hoort te smaken!'"

Rijpen met een dry-aging cel

Keurslagerij Gerard Kosse

Toon Heuvelmans

Weidelco Atsma

bekijk
Dry-aged in de slagerij

Bekijk wat slager van Leeuwen aan dry-aged vlees in de slagerij heeft!

Om over na te denken…

Het rijpen en drogen van vlees is al heel oud. De tijd dat dit in de schuur gebeurde ligt ver achter ons, tegenwoordig zijn er verschillende methoden waarmee je dit kunt doen. 

1

Verkopen jullie gerijpte producten? Zo ja, hoe doen jullie dat?

2

Hoe kun je je klanten laten weten hoe dit proces gaat?

3

Zou je zelf worst willen rijpen in vacuümzakken in de cel en daarna drogen? Zo ja, hoe pak je dat aan?

Swipe voor meer tips
like & reageren
Inloggen