E-mailadres
Wachtwoord

Heb je nog geen account?
REGISTREER JE NU!
E-mailadres
Dit adres is bij ons niet bekend
[forgotPassText]
terug
magazine
Maaltijden
in dit magazine
  • investeren in maaltijden
  • manieren van werken met maaltijden
  • assortiment kiezen
  • productie en presentatie

Gemak is de trend en door het aanbieden van maaltijden kun je hier goed op inspelen. Veel slagers bieden al maaltijden aan, maar hoe kun je met maaltijden meer omzet halen voor je slagerij? Laat je door dit magazine inspireren over de mogelijkheden en lees wat aandachtspunten zijn bij het kiezen van het assortiment en bij de productie en presentatie van maaltijden.

Pepijn Putman van Slagerij Putman uit Arnhem over gemak
"Naast maaltijden merk ik dat de grillproducten in trek zijn. Hier proberen we steeds iets nieuws voor te verzinnen."

Waarom ik investeer in maaltijden

“De verkoop van maaltijden heeft mij een nieuwe groep klanten opgeleverd. Mijn maaltijden zijn erg populair bij alleenstaande, werkende mensen. Een doelgroep die ik zonder maaltijden niet in mijn winkel zou hebben."

 

“Ik wil mijn klanten meer bieden dan alleen een stukje vlees. Daarom verbreed ik mijn assortiment door complete maaltijden te verkopen. Het levert mij meer omzet per klant op.”

“Mensen vinden gemak in deze tijd erg belangrijk. Met de verkoop van mijn warme, kant- en-klare maaltijden speel ik hier goed op in."

 

“Sinds ik maaltijden verkoop, gooi ik minder vlees weg. Ik kan gehakt dat is verkleurd, maar nog prima van smaak en kwaliteit is, toch nog verkopen door het in een ovenschotel te verwerken."

Verse maaltijden in de toonbank
Wat wil mijn doelgroep?

Kies bewust voor een doelgroep en sluit je aanbod hierop aan. Hiermee kun je meer klanten en omzet halen voor je slagerij. Een paar voorbeelden van doelgroepen en hoe je hier op in kunt spelen:

Ouderen
Werkenden
De 'gewone man’
Bedrijven
Maaltijdinspiratie door collega's

Roerbakschotel en jachtschotel bij Keurslager Hoeksma

Pasta van Klasseslager Hoeve Liekens

Seizoensmaaltijd met asperges

Veel keuze bij Keurslager Jacco van Zoonen

Maaltijden in handige porties bij Ambachtelijke Dorpsslagerij Amersfoort

Kleurrijke display van maaltijden bij Slagerij Lantinga

Soorten stamppot, lasagne, macaroni en pasta bij Keurslager de Haas

Kiezen voor klein of groot assortiment

Twee slagers die met maaltijden werken, maar op een verschillende manier omgaan met hun assortiment. De ene slager heeft een klein afzetgebied en kiest voor minder produceren . De ander heeft een groot afzetgebied en kiest juist voor een breed assortiment. Lees over de keuzes die zij maken.

Daan Spijkerman

Keurslagerij Spijkerman

bekijk
Thomas de With

De With Maaltijden/Keurslager De With

bekijk
wij bereiden in onze slagerij alle maaltijden zelf
Ja
0%
Nee
0%
bekijk feedback
Maaltijden uit eigen keuken

Slagerij van Engelen

Gemak dient de klant

Klanten die maaltijden kopen bij een slager vinden gemak belangrijk. Deze tips helpen je om het de klant nog makkelijker te maken.

1

Verkoop warme maaltijden in de winkel rond etenstijd.

2

Bezorg maaltijen bij mensen thuis en/of bij bedrijven.

3

Maak het mogelijk voor mensen om maaltijden van tevoren te bestellen, bijvoorbeeld online.

4

Geef informatie over de bereidingswijze van een gerecht, bijvoorbeeld door een kaartje bij de maaltijd te leggen.

5

Bied naast maaltijden ook bij- en nagerechten aan de klanten aan, zoals kroepoek bij een oosterse maaltijd of tiramisu als dessert bij een Italiaans gerecht.

Interview branche erkende meesterslager

Dennis van Dun over maaltijden

bekijk
Maaltijden presenteren

Je maaltijden aantrekkelijk presenteren komt de verkoop ten goede. Laat je inspireren door deze voorbeelden:

Serveer maaltijden in mooie schalen. Het eten ziet er aantrekkelijk uit en je geeft het een exclusieve uitstraling.

Kleinere porties zien er vaak aantrekkelijker uit dan grote schalen of bakken.

Geef maaltijen een aparte plek in je toonbank of slagerij. Dan onderscheid je het duidelijk van de vleeswaren en andere producten.

Maak hapjes om te proeven en presenteer deze in de winkel aan de klanten.

Besteed aandacht aan de fotografie als je je maaltijdenaanbod online presenteert. Eten goed op een foto zetten is een vak apart.

Om over na te denken…

De markt voor maaltijden groeit en dit biedt kansen voor slagers. Er zijn veel verschillende manieren waarop je kunt werken met maaltijden. Je kunt zelf produceren , maar ook maaltijden inkopen. Je kunt werken met of zonder concept. Het is in ieder geval goed om bewuste keuzes te maken die passen bij je slagerij en het doel dat je wilt bereiken. Kies ook bewust voor een doelgroep en sluit je aanbod aan op wat deze doelgroep belangrijk vindt. Door maaltijden aantrekkelijk te presenteren en door het gemak voor klanten groter te maken kun je meer omzet  voor je slagerij halen uit de verkoop van maaltijden.

1

Welk doel wil je met de verkoop van maaltijden bereiken?

2

Op welke doelgroep richt je je met maaltijden en hoe sluit je het aanbod hierop aan?

3

Hoe zorg je voor nog meer gemak voor de klant?

4

Hoe zou je maaltijden nog aantrekkelijker kunnen presenteren in jouw slagerij?

Swipe voor meer tips
Aan de slag

Wat wil mijn klant?
Onderzoek wat de behoeften van jouw klanten zijn als het gaat om maaltijden. Vraag klanten in de winkel of op social media naar hun wensen en ideeën, bijvoorbeeld als het gaat om menukeuze, gemak en bereiding. Stel hiervoor met medewerkers een lijstje met vragen op.

Nieuw recept
Vraag je medewerkers een nieuw recept voor een maaltijd te bedenken. Geef aan dat het recept moet passen bij de slagerij en de doelgroep en dat het haalbaar moet zijn om de maaltijd te produceren. Kies het beste of meest originele recept en laat deze maaltijd bereiden. Vraag een aantal klanten de maaltijd te proeven en te beoordelen. Als het recept in de smaak valt, kun je het opnemen in je assortiment.

Dit zien je werknemers

Wat wil de klant?
Bedenk vragen die je aan klanten kunt stellen om erachter te komen wat zij belangrijk vinden bij het kopen van maaltijden. Denk bijvoorbeeld aan de keuze in het aanbod, gemak en informatie over bereiding. Stel hiervoor een lijstje met vragen op en bespreek dit met je werkgever.

Nieuw recept
Bedenk een nieuw recept voor een maaltijd om te verkopen in de slagerij. Zorg ervoor dat het recept past bij de slagerij en de doelgroep en dat het haalbaar is om de maaltijd te produceren. Presenteer het recept aan je werkgever  en geef aan waarom dit recept past bij de slagerij. Denk ook na over hoe je deze maaltijd op een aantrekkelijke manier presenteert.

like & reageren
Inloggen