E-mailadres
Wachtwoord

Heb je nog geen account?
REGISTREER JE NU!
E-mailadres
Dit adres is bij ons niet bekend
[forgotPassText]
terug
magazine
Snacks
in dit magazine
  • Kansen door het verkopen van snacks
  • Gevolgen bedrijfsvoering
  • Voorbeelden van collega-slagers

Mensen rijden om voor een goed stukje vlees van de slager, maar zijn voor hun snacks aangewezen op de snackbar. Terwijl jij als slager consumenten juist ambachtelijke snacks van hoge kwaliteit kunt bieden. Denk aan een huisgemaakt broodje bal gehakt in het lunch-assortiment of een slagers-kroket die eventueel thuis te frituren is. Benieuwd naar meer voorbeelden? Lees het magazine!

Vijf specialiteiten van slagers

Vijf slagers vertellen je welke zelfgemaakte snack hun specialiteit is en hoe ze deze snack verkopen.

i
i
i
i
i
Hoe biedt je snacks aan in de slagerij?

Je kunt op verschillende manieren snacks aanbieden in de slagerij. Laat je inspireren door hoe je collega’s het aangepakt hebben.

1

Snacks to go, die de klant gemakkelijk af kan halen zoals een broodje bal voor de lunch.

2

In het (vers)assortiment. Hamburgers zijn standaard aanbod in de slagerij, maar denk ook aan vers gemaakte frikandellen, kipnuggets of kroketten (eventueel in diepvries-vorm).

3

Samenwerking met een snackbar: belever de lokale snackbar met een slagersproduct.

4

Een verspakket voor thuis, bijvoorbeeld een samengesteld pakket met hamburgers, broodjes, sla, garnituur en saus.

5

Als vast onderdeel van het cateringassortiment, of vast assortiment in een foodtruck.

Raffaele Massaro over de verkoop van snacks

Slagerij Dungelmann 

Het 5P-model

Denk je erover na om het aanbieden van snacks op te starten? Dan is het goed om het 5P-model langs te lopen.

i
i
i
i
i
Interview: verkopen van snacks in samenwerking met een snackbar

Thijs Kieboom van Slagerij Kieboom

bekijk
Het aanbieden van snacks vind ik een mooie aanvulling op mijn assortiment
Ja
0%
Nee
0%
bekijk feedback
Hygiëneaspecten

Als snacks een vast onderdeel van je cateringassortiment of in je foodtruck zijn kan je voor de hygiëneaspecten kijken in de Hygiënecode. Hier vind je meer informatie over hygiënisch werken, vervoer, goed invriezen en verschillende soorten werkruimten (zoals een mobiele foodtruck of een tijdelijk loket).

Welke hygiëne-maatregelen moet je nemen bij de verkoop van snacks in het geval van:

Snackloket of snacks to go
In het (vers)assortiment
Samenwerking met een snackbar
Een verspakket voor thuis
Om over na te denken…

Het aanbieden van snacks is een nieuwe activiteit voor de slagerij. Het 5P-model kan je helpen om met een goed uitgewerkt plan te beginnen.

Er zijn veel manieren om iets met snacks te doen als slager: van opnemen in het eigen assortiment tot een samenwerking met een partner. Ga je zelf snacks verkopen? Houd dan goed rekening met de hygiëneaspecten en begin niet te groot.

1

Wat zou je willen weten van je klanten voor je snacks gaat aanbieden?

2

Zit jouw slagerij op een plek waar snacks goed afgenomen kunnen worden?

3

Welke fabriekssnack kan jij volgens jou veel beter maken?

Swipe voor meer tips
Aan de slag

Marktonderzoek in de buurt

Wil je de mogelijkheden verkennen voor het opstarten van de verkoop van snacks? Begin dan met een marktonderzoek in de buurt. Zoek eens op welke mogelijke concurrenten er in de buurt van jou slagerij zitten. Schrijf drie punten op waarom klanten bij jou zouden moeten komen.

Unieke snacks bedenken

Kan jij een unieke snack bedenken die je kunt aanbieden aan je klanten? Brainstorm samen met je team om leuke ideeën te bedenken en probeer de drie leukste ideeën uit. Welke is het meest geslaagd en zou je aan willen bieden in de slagerij?

like & reageren
Inloggen