Wil je Slagerspassie volledig gebruiken?
Login of registreer een account.
REGISTREER JE NU!
E-mailadres
Wachtwoord

E-mailadres
Dit adres is bij ons niet bekend
[forgotPassText]
terug
magazine
Sturen op cijfers in de praktijk
in dit magazine
  • Verkoop vergroten
  • Kosten doorberekenen
  • Kosten besparen

Sturen op cijfers: abstract en ingewikkeld? Dat hoeft het niet te zijn! In dit magazine lees en zie je voorbeelden uit de praktijk. In de voorbeelden zie je hoe je kunt sturen op inkomsten en hoe je kunt sturen op kosten.

Jeroen van Geest

Slagerij van Geest

bekijk
Zo stuur ik op cijfers

Keurslagerij Pieter Jansen

Ik deel sommige cijfers van mijn onderneming met mijn medewerkers.
JA
0%
NEE
0%
bekijk feedback
Audrey van Schaik

Speciaalslagerij van Schaik

bekijk
Inkomsten omhoog door prijsacties?

Acties: iedereen heeft ze, maar hebben acties altijd zin? Een paar tips waar je op moet letten.

1

Pas op voor acties op je hardlopers. Je haalt je marge hiermee onderuit.

2

Reken van tevoren uit hoeveel je van je actieproduct moet verkopen om je doel te halen. Is dit haalbaar?

3

De opbrengst van acties is niet altijd in geld uit te drukken. Je bindt er ook klanten mee aan je winkel.

Kosten doorberekenen

In de prijs van je producten bereken je je bedrijfskosten door. Welke bedrijfskosten bereken jij allemaal door? En wat doe je met kosten die stijgen?

Welke kosten bereken je door?
Stijgende kosten
Zo ga ik om met stijgende kosten
Interview branche erkende meesterslager

Herman ter Weele over sturen op cijfers

bekijk
Ik heb de vaste prijs van mijn producten weleens verlaagd.
JA
NEE
Tips: Besparen op personeelskosten

Je wilt en kunt niet zonder ze maar het is een grote kostenpost: je personeel. Hier een aantal tips om slim om te gaan met je personeelsplanning. Zo bespaar je kosten.

1

“Ik neem liever twee parttimers aan, dan één fulltimer. Die kun je flexibeler inzetten."

2

“Ik rooster medewerkers op rustige dagen twee uur later in. Op jaarbasis scheelt dit veel loonkosten.”

3

“Ik kijk naar hoe druk het vorig jaar was in dezelfde periode. Dan kan ik goed inschatten hoeveel personeel ik in moet roosteren.”

4

“Ik zet mijn medewerkers op rustige momenten van de dag en van de week in voor productiewerk”.

Ik heb elk jaar een speerpunt

Meesterslager Arie Bakker

Om over na te denken…

Door meer inzicht te krijgen in je cijfers kun je bepalen of je bij moet sturen. Je kunt sturen op je inkomsten en op je kosten. Houd je cijfers bij, kijk er naar en bepaal wat je de komende periode aan inkomsten wilt hebben en op welke kosten je wilt besparen.

Eén manier om op je inkomsten te besparen is het delen van je cijfers met je medewerkers. Door je personeel slim in te plannen kun je bijvoorbeeld kosten besparen. Kies bewust of je alle kosten die je maakt wel of niet doorberekent in je productprijzen, zoals je eigen uurloon.

1

Welke cijfers heb je nodig om een goede begroting te kunnen maken voor komende periode?

2

Welke cijfers en doelen wil jij met je medewerkers delen?

3

Hoe kun je je medewerkers nog slimmer plannen om kosten besparen?

4

Welke kosten bereken je door in je productprijzen en welke niet? 

5

Welke kosten die jullie maken vind je te hoog? Hoe zou je daarop kunnen besparen?

Swipe voor meer tips
Aan de slag

Productprijzen

Kijk naar je winst- en verliesrekening. Schrijf achter elke soort kosten of je die bewust doorberekent in de productprijzen. Ga na of je de kosten die je niet doorberekent toch wilt doorberekenen. Maak hier een plan voor en voer dit uit. 

Verminder de kosten

Kijk naar de kosten op je winst- en verliesrekening. Welke kosten zouden volgens jou minder moeten en minder kunnen? Maak daar je speerpunt van. Stel een realistisch doel en ga op onderzoek uit hoe je de kosten kunt verminderen. Vraag advies aan collega's en aan experts. 

like & reageren
Keurslagerij Broersen
Patrick Broersen
27 september 2017
08:58
Dit vind ik een interessant artikel, we zijn vaak achter het hakblok bezig maar sturen op cijfers is net zo belangrijk misschien nog wel belangrijker!! Ik probeer op de dinsdagmiddag altijd een uurtje of anderhalf te reserveren voor wat cijferwerk... leuk vind ik het niet maar het is zo belangrijk om te weten wat er in je slagerij speelt en wat er beter kan of moet!!
Inloggen