E-mailadres
Wachtwoord

Heb je nog geen account?
REGISTREER JE NU!
E-mailadres
Dit adres is bij ons niet bekend
[forgotPassText]
terug
magazine
Toonbankpresentatie
in dit magazine
  • Uitstraling
  • Verlichting
  • Aanlooppunt
  • Toonbankkaartjes
  • Zelfbedieningsmeubel

Je toonbank is je visitekaartje. Hoe jij je producten presenteert bepaalt hoe de klanten jullie slagerij zien. En minstens zo belangrijk: met een goede presentatie kun je meer producten verkopen. In dit magazine krijg je tips om jouw toonbank in te richten om zo meer te verkopen. Je ziet ook  voorbeelden van andere slagers.

voorbeelden van toonbankpresentaties

Je kunt veel keuzes maken in jullie toonbankpresentatie. Eerst een aantal voorbeelden van collega's.

Leg sommige producten wat hoger. Ze vallen dan meer op. Zorg wel dat de producten onder de koellijn blijven.

Wat voor garnering kies je? Plastic voor een strakke uitstraling of verse kruiden en fruit voor een ambachtelijke uitstraling?

Welke vorm schalen gebruik je: rond, vierkant of ovaal? Modern of juist klassiek? RVS of keramiek? Kies bewust!

Laat zien wat je met een product kunt doen. Leg dit ter inspiratie bij het product.

Werk in thema's. Is het barbecueseizoen? Laat dit dan ook opvallen!

Veel slagers maken gebruik van blokpresentatie. Ze hebben dan aparte blokken met bijvoorbeeld rund, varkensvlees, kip, vlug- en panklaar en maaltijden.

een slager over zijn toonbankpresentatie

Slagerij Jan Pinckaers

wat straal je uit?

Wat vinden klanten van je toonbank? Kijk eens met dat oog naar je toonbank. Wat straal je uit en wat wil je uitstralen?

Laat zien wat voor soort slagerij jullie zijn. Kies je voor veel bewerkte producten in je toonbank, of stukken groot vlees en rib roast als speerpunt?

Laat zien waar je trots op bent. Verkoop je rundvlees van een bepaald ras? Sta je bekend om je eigengemaakte salades? Zet deze producten op een opvallende plek in je toonbank.

Ken je klanten en sluit je presentatie daarop aan. Bij klanten met een hoger inkomen leg je het accent op exclusievere producten.

Leg het accent op goedkopere producten als je veel klanten hebt met een lager inkomen.

Als je lepels, vleesvorken en tangen netjes en allemaal dezelfde kant op plaatst, geeft dit een rustig en verzorgd aanzicht. Zorg dat de materialen schoon en heel zijn.

Hoe ziet jouw toonbank eruit?

Slagerij Diekerhof

verlichting

De verlichting is een belangrijk onderdeel bij toonbankpresentatie. Het gaat erom dat producten er zo aantrekkelijk mogelijk uitzien, zodat de klanten ze willen kopen. Met de juiste verlichting creëer je sfeer. Er zijn drie zaken waar je op moet letten.

Spreiding
Instelling
Afstemming
Ik weet wat mijn aanlooppunt is in onze slagerij.
JA
0%
NEE
0%
bekijk feedback
Maak slim gebruik van plekken in je toonbank

Je toonbank is natuurlijk groter dan alleen je aanlooppunt. Maak slim gebruik van andere plekken in en op je toonbank!

i
i
i
vers en gevuld
toonbankkaartjes

Een toonbankkaartje is meer dan alleen een prijs- en naamkaartje. Je kunt het ook gebruiken om te laten zien wie je bent en om de klant extra informatie te geven, waar je trots op bent en om de klant extra informatie te geven. Kijk wat de kleur, vorm en de informatie op het kaartje met jou doen. Zorg wel dat het product zichtbaar blijft voor de klant.

Wit en geplastificeerd: zo zien de meeste toonbankkaartjes eruit, maar dat kan ook anders!

Wees creatief met toonbankkaartjes, maar zorg er wel voor dat de basis hetzelfde is. Je naam of logo staat professioneel.

Wat smaakt goed bij het product? Zet dit op het kaartje.

Bedenk teksten die de klant aanspreken. "Heerlijk mals runderstoofvlees" klinkt lekkerder dan "runderstoofvlees".

Zet het bereidingsadvies op het kaartje. Een extra service voor de klant.

Is een product allergenenvrij, glutenvrij of E-nummervrij? Laat het zien op je toonbankkaartje. Dit kan ook met een logo.

Zet de herkomst en afkomst op het kaartje.

de plek van je producten afwisselen

Regelmatig afwisselen van toonbankpresentatie kan medewerkers en klanten scherp houden. Maar: er zijn ook klanten die het fijn vinden als alles altijd op dezelfde plek ligt.

Dennis van de Ven

Ambachtelijke slager 

bekijk
Pals Wagenaar

Ambachtelijke slager

bekijk
haal meer uit je zelfbedieningsmeubel

Keurslagerij De With

Tot slot meer inspiratie van collega's!

Snacks in de toonbank nodigen uit om op te eten bij Slagerij Gielen!

Goed gevulde toonbank bij Slagerij Pijnenburg

Een ruime en open toonbank zodat klanten alles goed kunnen zien bij Keurslager Groeneveld

Een apart deel van de toonbank voor droge worsten bij Slagerij Gielen

Duidelijke schapkaartjes bij Slagerij Heemskerk

Grote stukken vlees hangen in het zicht van de klant bij Slagerij Gielen

Om over na te denken…

De uitstraling van de toonbank heeft invloed op hoe de klanten jullie als slagerij zien. Het bepaalt ook of de producten opvallen en of de klanten die misschien kopen. Kijk dus goed naar jullie toonbank en maak bewuste keuzes in de presentatie.

De inrichting, verlichting, de toonbankkaartjes, de materialen die jullie gebruiken en hoe goed je toonbank gevuld is, heeft daar allemaal mee te maken.

Denk ook na over je aanlooppunt. Dit is het punt waar klanten als eerste naar toe lopen als ze de winkel binnen komen. Heb je een zelfbedieningsmeubel? Ook dit is een stukje presentatie dat aandacht verdient.

1

Wat willen jullie uitstralen met jullie toonbank? Welke inrichting past daarbij?

2

Wat is jullie aanlooppunt en wat voor producten leggen jullie daar neer?

3

Hoe zien jullie toonbankkaartjes eruit? 

4

Wisselen jullie wel eens van toonbankpresentatie? Waarom doen jullie dit wel of niet?

5

Hoe kunnen jullie het zelfbedieningsmeubel nog beter inzetten?

Swipe voor meer tips
Aan de slag

Aanlooppunt

Bepaal je aanlooppunt. Kijk goed waar de meeste klanten als eerste naar toe lopen. Leg daar een maand lang je hardlopers neer en houd bij hoeveel je ervan verkoopt. Leg daarna een maand lang hier een ander product neer.

Houd weer bij hoeveel je ervan verkoopt. Vergelijk de cijfers en beslis wat je in je aanlooppunt wilt leggen.

Toonbankkaartjes

Loop een aantal winkels binnen en kijk goed naar de toonbankkaartjes. Maak foto's van een paar toonbankkaartjes en bespreek deze met je medewerkers.

Welke ideeën heb je opgedaan? Wat vinden je medewerkers van jullie eigen kaartjes? Wat kunnen jullie verbeteren?

Dit zien je werknemers

Jouw mening over toonbankpresentatie

Waar ben jij trots op als je kijkt naar jullie toonbankpresentatie?

Maak er een foto van en deel dit door een reactie te plaatsen op deze pagina. Vertel ook waar je trots op bent en waarom. Bedenk ook een verbeterpunt. Deel dit verbeterpunt met je werkgever.

Toonbankkaartjes

Loop een aantal winkels binnen en kijk goed naar de toonbankkaartjes. Maak foto's van een paar toonbankkaartjes en bespreek deze met je collega's en werkgever.

Welke ideeën heb je opgedaan? Wat kunnen jullie met je ideeën? Wat vind je goed aan de kaartjes? Wat vind je er minder goed aan?

like & reageren
Inloggen