Nog lang niet alle klanten kennen de winterbarbecue maar het wordt wel steeds populairder. Doen jullie er al iets mee? Adviseren jullie de klanten? Het biedt jullie namelijk wel een kans. Lees en bekijk hier meer over in dit artikel.
Keurslager Harzevoort
Barbecueën doe ik heel graag. Het hele jaar door zelfs, ook in de winter. Ik maak gerechten die passen bij het seizoen. Ik doe dat thuis, maar ook voor de winkel. Daar hebben we een keramische barbecue voor de deur staan en die steken we 2 x in de week aan om diverse snijwaren te maken zoals de porchetta en Zeeuws spek. Ook houd ik mij sinds dit jaar bezig met het wedstrijd barbecuen in een Europese competitie van het KCBS.
Ik mag mij een trots lid noemen van het team LetzQ. We verzorgen overigens ook bij collega’s desgewenst demonstraties voor de winkel als publiekstrekker. In 2014 heb ik een mooi barbecuemagazine uitgebracht. Daar heeft een behoorlijk aantal top barbecuers aan meegewerkt. Begin maart 2015 wil ik deel twee op de markt te zetten, dit keer in een dubbele oplage. Daarin willen we ook veel aandacht schenken aan mooie technieken om de hitte van de barbecue te beheersen. Zo kunnen consumenten leren werken met temperaturen onder de 100C. Echt barbecueën dus in plaats van het grillen van kleine stukjes vlees of hamburgers. Wat ik merk is dat klanten vaak niet weten dat je met een barbecue verschillende temperaturen kunt bereiken. Dit adviseer ik ze dus. Als ze eenmaal de temperatuurbeheersing onder de knie hebben dan wordt het spelletje voor hen nóg leuker. Wat dan belangrijk wordt is de kerntemperatuur van het vlees. Ook dit neem ik mee in mijn advies.
Keurslager Harzevoort
“Wij zetten in de winter een paar keer de barbecue voor de winkel. We bereiden er vlees en andere producten op. Zo laat je zien dat de barbecue niet alleen voor de zomer is.”
“We spreken de klanten aan als we de winterbarbecue buiten hebben staan en laten ze natuurlijk proeven. We hebben altijd recepten klaar liggen die we mee kunnen geven”.
“Ik ken iemand die echt een expert is in barbecueën. Hij helpt mij bij het geven van de demonstraties. Dan hoef ik ook niet de hele tijd buiten te staan en hij weet het heel goed te brengen”.
Maak het gezellig! Doe dat als je zelf een demonstratie geeft, maar geef dit advies ook aan je klanten mee. Deze extra’s kun je er ook bij verkopen of verhuren.
Zet fakkels neer. Dit geeft gelijk een echte wintersfeer.
Ook een vuurkorf brengt sfeer én warmte.
Gebruik (nep)dierenkleden voor op de grond of op tafel.
Leg plaids neer, zodat je gasten zich warm kunnen houden.
Maak het een stukje aangenamer door heaters neer te zetten.
Keurslagerij Klaver
Het voordeel van indirect grillen is dat je grotere stukken vlees of vis langzaam gaar kunt laten worden. Het brandt niet snel aan en het vlees en vis wordt overal even gaar.
Het grote verschil met direct grillen is dat je het vlees en vis niet direct boven de hitte legt maar ernaast.
Een aantal tips voor echte winterbarbecuemenu's. Leuk om aan je klant te adviseren.
Gegrilde parelhoen, geroosterde witlof met warme baconvinaigrette en pompoenpuree.
Warmgerookte hertenfilet, gegrilde koningszwam, saus van grimbergen (bier) en puree van meiknol.
Salade van warmgerookte eendenborst, walnootvinaigrette en sinaasappel.
Wildzwijn stoof met rode wijn-perperkoeksaus geserveerd met winterse aardappelpuree.
Gegrilde in port gemarineerde pruimen met kaneel-rumslagroom.
Laat de klant weten wat je nog meer op de barbecue kunt dan alleen vlees grillen.
Spiesjes maar dan anders: stamppot op stokjes! De klant kan ze zelf maken, maar je kunt het ook zelf verkopen.
Dessert met warm fruit zoals Tarte Tatin.
Brood bakken op de barbecue.
Gevulde aardappelen. Heb jij nog een ander idee? Ga naar de mediabibliotheek en plaats daar je foto!
Feedback
Gaan jullie vooral in op vragen van klanten of laten jullie de klant ook zelf actief weten over hoe leuk een winterbarbecue is? Dit kan natuurlijk via jullie website, de social media, of gewoon mondeling in de winkel. Er zijn ook slagerijen die workshops houden om klanten enthousiast te maken over de winterbarbecue. Vertel erover door te reageren op deze pagina en breng collega's op ideeën.
Feedback
Gaan jullie vooral in op vragen van klanten of laten jullie de klant ook zelf actief weten over hoe leuk een winterbarbecue is? Dit kan natuurlijk via jullie website, de social media, of gewoon mondeling in de winkel. Er zijn ook slagerijen die workshops houden om klanten enthousiast te maken over de winterbarbecue. Vertel erover door te reageren op deze pagina en breng collega's op ideeën.
De winterbarbecue is niet heel anders dan de zomerbarbecue. Je bereidt vooral grotere stukken vlees en andere gerechten. Veel klanten weten wellicht niet van het bestaan af, dus breng ze op het idee.
Adviseer over de temperaturen van de barbecue en vertel en laat zien wat ze nog meer kunnen dan de standaardbarbecuegerechten. Voor jou als slager ligt er een kans om in te spelen op de winterbarbecue: het verkopen van grotere stukken levert meer op, omdat je minder bewerkingskosten kwijt bent.
Hoe spelen jullie in de op winterbarbecue? Wat kun je nog meer doen?
Hoe motiveren jullie klanten om eens een winterbarbecue te organiseren?
Wat kunnen jullie adviseren over barbecuetechnieken en bereidingstechnieken?
Welke gerechten adviseren jullie de klanten?
16:18