Wil je Slagerspassie volledig gebruiken?
Login of registreer een account.
REGISTREER JE NU!
E-mailadres
Wachtwoord

E-mailadres
Dit adres is bij ons niet bekend
[forgotPassText]
terug
magazine
Winter BBQ
in dit magazine
  • Meer marge
  • Advies aan de klant
  • Barbecuetechniek

Nog lang niet alle klanten kennen de winterbarbecue maar het wordt wel steeds populairder. Doen jullie er al iets mee? Adviseren jullie de klanten? Het biedt jullie namelijk wel een kans. Lees en bekijk hier meer over in dit artikel.

Maak de klant warm voor een barbecue
Henry Harzevoort

Keurslager Harzevoort

bekijk
Slagers over Winterbarbecue voor de winkel

“Wij zetten in de winter een paar keer de barbecue voor de winkel. We bereiden er vlees en andere producten op. Zo laat je zien dat de barbecue niet alleen voor de zomer is.”

 

“We spreken de klanten aan als we de winterbarbecue buiten hebben staan en laten ze natuurlijk proeven. We hebben altijd recepten klaar liggen die we mee kunnen geven”.

“Ik ken iemand die echt een expert is in barbecueën. Hij helpt mij bij het geven van de demonstraties. Dan hoef ik ook niet de hele tijd buiten te staan en hij weet het heel goed te brengen”.

Tips: maak het gezellig

Maak het gezellig! Doe dat als je zelf een demonstratie geeft, maar geef dit advies ook aan je klanten mee. Deze extra’s kun je er ook bij verkopen of verhuren.

1

Zet fakkels neer. Dit geeft gelijk een echte wintersfeer.

2

Ook een vuurkorf brengt sfeer én warmte.

3

Gebruik (nep)dierenkleden voor op de grond of op tafel.

4

Leg plaids neer, zodat je gasten zich warm kunnen houden.

5

Maak het een stukje aangenamer door  heaters neer te zetten.

Beleef de winterbarbecue

Keurslagerij Klaver

De techniek van indirect barbecueën

Het voordeel van indirect grillen is dat je grotere stukken vlees of vis langzaam gaar kunt laten worden. Het brandt niet snel aan en het vlees en vis wordt overal even gaar.

Het grote verschil met direct grillen is dat je het vlees en vis niet direct boven de hitte legt maar ernaast.

De techniek van indirect barbecueën
Tips: Menu's voor de winterbarbecue

Een aantal tips voor echte winterbarbecuemenu's. Leuk om aan je klant te adviseren.

1

Gegrilde parelhoen, geroosterde witlof met warme baconvinaigrette en pompoenpuree.

2

Warmgerookte hertenfilet, gegrilde koningszwam, saus van grimbergen (bier) en puree van meiknol.

3

Salade van warmgerookte eendenborst, walnootvinaigrette en sinaasappel.

4

Wildzwijn stoof met rode wijn-perperkoeksaus geserveerd met winterse aardappelpuree.

5

Gegrilde in port gemarineerde pruimen met kaneel-rumslagroom.

Iets anders dan anders voor op de barbecue

Laat de klant weten wat je nog meer op de barbecue kunt dan alleen vlees grillen.

Spiesjes maar dan anders: stamppot op stokjes! De klant kan ze zelf maken, maar je kunt het ook zelf verkopen.

Dessert met warm fruit zoals Tarte Tatin.

Brood bakken op de barbecue.

Gevulde aardappelen. Heb jij nog een ander idee? Ga naar de mediabibliotheek en plaats daar je foto!

Genoeg kennis in huis? Wij spelen in onze winkel in op de winterbarbecue.
JA
NEE
Om over na te denken...

De winterbarbecue is niet heel anders dan de zomerbarbecue. Je bereidt vooral grotere stukken vlees en andere gerechten. Veel klanten weten wellicht niet van het bestaan af, dus breng ze op het idee.

Adviseer over de temperaturen van de barbecue en vertel en laat zien wat ze nog meer kunnen dan de standaardbarbecuegerechten. Voor jou als slager ligt er een kans om in te spelen op de winterbarbecue: het verkopen van grotere stukken levert meer op, omdat je minder bewerkingskosten kwijt bent.

1

Hoe spelen jullie in de op winterbarbecue? Wat kun je nog meer doen?

2

Hoe motiveren jullie klanten om eens een winterbarbecue te organiseren?

3

Wat kunnen jullie adviseren over barbecuetechnieken en bereidingstechnieken?

4

Welke gerechten adviseren jullie de klanten?

Swipe voor meer tips
like & reageren
keurslagerij Wim Koelewijn
Lida Koelewijn
18 augustus 2016
16:18
De Big Green Egg is ideaal voor de winter BBQ. Denk hierbij ook eens aan heerlijke slow cooking bereidde winter stoofpotten. Vaak bereik je hiermee weer een nieuwe doelgroep.
Inloggen