E-mailadres
Wachtwoord

Heb je nog geen account?
REGISTREER JE NU!
E-mailadres
Dit adres is bij ons niet bekend
[forgotPassText]
terug
magazine
Vegetarische producten
in dit magazine
  • wel of geen vegetarische producten
  • ontwikkelingen
  • soorten producten
  • verkooptips

‘Heeft u ook vegetarische producten?’ Een vreemde vraag voor een slager. Of toch niet? Steeds meer mensen eten minder vlees en kiezen vaker voor vegetarische producten. Moet of wil je als slager inspelen op deze ontwikkeling? En als je hier iets mee wilt, hoe doe je dit dan en hoe ver voer je het door? Lees in dit magazine over hoe collega-slagers omgaan met vegetarische producten.

Een slager zou geen vegetarische producten moeten verkopen
eens
0%
oneens
0%
bekijk feedback
Wel of geen vegetarische producten verkopen?

Lees hoe twee slagers omgaan met het aanbieden van vegetarische producten.

Cees van den Berg

Vleeschhouwerij Zetten

bekijk
John de Roode

Slagerij John de Roode Heemskerk - Amsterdam

bekijk
Vegetarische producten in de slagerij

Groentespiezen met groente of aardappeltjes: extra aantrekkelijk in regenboogkleuren.

Schap met vegetarische producten bij Slagerij Verhoef in Almere: perfect voor een dag zonder vlees!

Gevulde zoete aardappel met avocado, granaatappel- en pijnboompitten. Lekker vegetarisch alternatief voor op de barbecue!

Vegan salade bij Keurslager Jaap Landman die goed opvalt in de toonbank

Vegetarische burger gemaakt van champignons en oesterzwammen bij Slagerij Groeneweg uit Deventer

Slagerij Arjan Huisman laat in de krant en op social media duidelijk weten dat zij nu ook vegetarische producten aanbieden

Vegetariër, flexitariër en veganist

Af en toe vlees eten, geen vlees eten of helemaal geen dierlijke producten gebruiken: er zijn veel verschillende manieren waarop mensen met vlees en voeding omgaan. Grofweg zijn er drie categorieën van mensen die geen of minder vlees eten: vegetariërs, flexitariërs en veganisten. Wat zijn de belangrijkste kenmerken van deze groepen?

Vegetariër
Flexitariër
Veganist
Vega-inspiratie

Wat kun je je vegetarische of veganistische klant aanbieden? Laat je inspireren door de voorbeelden.

‘Traditionele’ vleesvervangers, zoals vegetarische hamburgers en schnitzels. De producten moeten zoveel mogelijk lijken op hun vleesvariant.

'Modernere’ vleesvervangers, zoals  falafel en quinoaburgers. De producten staan op zichzelf en hoeven qua smaak en uiterlijk niet op vlees te lijken.

Vegetarische maaltijden of –componenten, bijvoorbeeld: salades, roerbakschotels of stamppot zonder vlees erin verwerkt.

Voor op de barbecue: een speciaal samengesteld barbecuepakket of gegrilde groenten aan een spies.

Groentegerechten, maar dan even anders, bijvoorbeeld gevulde courgette of aubergine uit de oven.

Meegaan in trends

Keurslagerij Steltenpool

Verkooptips

4 tips voor het verkopen van vegetarische producten in de slagerij.

1

Presenteer vegetarische producten in de winkel zoals je je vlees presenteert, bijvoorbeeld losse stuks op een schaal.

2

Informeer klanten over de voedingswaarde van vegetarische producten.

3

Marineer een vegetarische burger met jouw huisgemaakte marinade.

4

Werk voor je assortiment samen met andere versondernemers, bijvoorbeeld de groenteboer of eetwinkel om de hoek.

Om over na te denken…

Er zijn steeds meer mensen die minder of geen vlees eten. Met het aanbieden van vegetarische producten kun je als slager op deze ontwikkeling inspelen. Of je dit wel of niet doet en hoe ver je dit doorvoert in de slagerij, is een keuze die je als ondernemer maakt. Wat je aanbiedt en hoe je dat doet moet passen bij jouw situatie en jouw slagerij.

1

Hoe kun je inspelen op de ontwikkeling dat meer mensen minder vlees eten?

2

Past het verkopen van vegetarische producten bij jouw slagerij? Waarom wel of niet?

3

Welke vegetarische producten zou je willen verkopen?

Swipe voor meer tips
Aan de slag

Wat willen klanten?
Onderzoek de behoeften van de klanten. Vraag klanten in de winkel of zij ook weleens vegetarische producten voor zichzelf of voor iemand anders kopen. Vraag hen wat ze daarbij belangrijk vinden. Denk aan prijs, kwaliteit, gemak. Zouden de klanten bij jou hun vegetarische producten willen kopen? Waarom wel of niet?

Oriënteren in aanbod
Ga op zoek naar vegetarische producten of recepten van gerechten die je in jouw slagerij zou kunnen of willen aanbieden. Kijk op internet of vraag het aan andere versspecialisten of eetwinkels. Proef de producten zelf voordat je ze gaat aanbieden, zodat je klanten kunt adviseren over de smaak.

like & reageren
Inloggen