E-mailadres
Wachtwoord

Heb je nog geen account?
REGISTREER JE NU!
E-mailadres
Dit adres is bij ons niet bekend
[forgotPassText]
terug
magazine
Vitaal op de werkvloer
in dit magazine
  • Duurzame inzetbaarheid
  • Regelingen slagersbranche
  • Praktijkvoorbeelden

Omdat werk een belangrijk onderdeel van je leven is, is het fijn als je met plezier naar je werk gaat en gemotiveerd bent om je werk te doen. Als je net start met werken, maar zeker ook als je al dertig jaar werkzaam bent! Het is belangrijk dat je vanuit je werksituatie nadenkt over de toekomst. Dit magazine gaat over duurzame inzetbaarheid in de slagersbranche. Wat betekent dat voor jou? Dat lees je in dit magazine.

Gezond en met plezier aan het werk

Duurzaam kan je uitleggen als ‘’op de lange termijn’’. Duurzame inzetbaarheid is de mate waarin medewerkers productief, gemotiveerd en gezond willen en kunnen blijven werken. Zowel binnen als buiten de organisatie. Duurzame inzetbaarheid kan je indelen in vier thema’s.

Motivatie en betrokkenheid
Werk-privé balans
Vakkennis en vaardigheden
Gezondheid en vitaliteit
‘’Het doel van duurzame inzetbaarheid is dat werkgevers en werknemers het gesprek met elkaar aangaan.’’
Juist
0%
Onjuist
0%
bekijk feedback
Reportage Vitaal op de werkvloer

Jan-Peter Smits werkt voor het SAS-zorgportaal en vertelt je meer over het belang van vitaal op de werkvloer staan.

Hoe zorg je ervoor dat de teller niet in het rood komt te staan?

Steeds vaker hoor je mensen die overspannen raken of een burn-out hebben. Daarmee wordt het thema duurzame inzetbaarheid actueler.

i
i
i
Regelingen in de slagersbranche

Loop je ergens tegenaan in de praktijk? Dan is het belangrijk dat je als werkgever en werknemer met elkaar in gesprek gaat. Zoek samen naar een oplossing en bepaal hoe jullie daar gaan komen. Binnen de slagersbranche zijn er verschillende regelingen die je kunnen helpen.

Seniorenregeling
Regeling zwaar werk
Employability
Loopbaancoaching
Om over na te denken…

Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk thema voor werkenden. Het zorgt ervoor dat je gezond en met plezier je werk kunt blijven doen. Als je op een fijne manier kunt werken, heeft dit veel voordelen. Denk aan minder verzuim en uitval, maar ook een hogere productiviteit. Er zijn verschillende regelingen in de slagersbranche die je hierbij kunnen helpen. Zoals bijvoorbeeld de seniorenregeling of de mogelijkheid om trainingen te volgen.

1

Past het werk wat jij nu doet goed bij jou? Waarom wel of niet?

2

Is er iets waar jij je in zou willen ontwikkelen?

Swipe voor meer tips
Aan de slag

Regelingen in de slagersbranche

Pak de regelingen in de slagersbranche er nog eens bij. Van welke regeling zou jij gebruik kunnen en willen maken? En hoe zie je dat voor je? Schrijf dit voor jezelf op en ga er over in gesprek met je werkgever.

Werk-privé balans

Denk na over je werk-privé balans. Hoe staat de weegschaal op dit moment? En ben je daar tevreden mee of zou je iets willen veranderen?

like & reageren
Inloggen