Wil je Slagerspassie volledig gebruiken?
Login of registreer een account.
REGISTREER JE NU!
E-mailadres
Wachtwoord

E-mailadres
Dit adres is bij ons niet bekend
[forgotPassText]
Organisatie van kerst
met Keurslagerij Poleij
Vlog: dubbeldoelkoe
Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven
Kerstworkshops organiseren
met Slagerij de Goeij
Wild
Slagerij ter Weele
MAGAZINE
Feestdagen: uitpakken in december!

December is de periode om te laten zien wat je in huis hebt. Dit kan door je producten op bijzondere wijze te presenteren of een evenement te organiseren om klanten naar je winkel te trekken. Informeer de klant over wat je gaat doen en laat je in dit magazine inspireren door de voorbeelden van je collega’s.

Het onderwerp "Wild" staat centraal voor onze quiz.

start
Test je vakkennis met onze
Voordat je start zijn we benieuwd...
Ben jij werkzaam in de slagersbranche?
ja
nee
Vraag 1

Van wanneer tot wanneer loopt de traditionele wildperiode?

van 15 september tot en met 30 november

van 15 oktober tot en met 31 december

van 15 november tot en met 31 januari

van 15 december tot en met 28 februari

Vraag 2

Wanneer mag een slager wild van jagers accepteren?

Als de uitslag van het trichinenmonster positief is.

Als de verklaring van een gekwalificeerd persoon en de jager aanwezig is en ondertekend.

Als het wild een Beter Leven-keurmerk van minimaal één ster heeft.

Als het wild volgens de richtlijnen van de overheid is afgeschoten.

Vraag 3

In welke ruimte mag je wild met huid en/of veren NIET verwerken? In een ruimte waar…

op dat moment ook andere slagersproducten worden verwerkt.

geen goede ventilatie aanwezig is.

de temperatuur hoger dan 20 °C is.

vlees wordt verkocht.

Vraag 4

Welk dier is GEEN voorbeeld van grofwild?

eend

eland

hert

zwijn

Vraag 5

Wat is het ontweiden van wild?

de ingewanden verwijderen

het gewei verwijderen

het laten rijpen van vlees

het onthuiden van het dier

verder
Dat is goed!
verder
Helaas...
verder
Wow! op rij goed
herstart
Je hebt vragen goed beantwoord!
Geïnspireerd geraakt? Lees meer over het magazine: Wild
UITGELICHT Geschenken
GEÏNSPIREERD GERAAKT? LEES HET MAGAZINE
Magazine: Geschenken
lezen
Interview

Johan van Uden over Vlees rijpen en drogen

Lezen
Interview

Johan van Uden over Kip

Lezen
Interview

Branche erkende meesterslager: Johan van Uden

Lezen
Geplaatst door
nieuws Magazines
Voor vragen over hoe Slagerspassie werkt kun je terecht bij het onderdeel veelgestelde vragen. Deze vind je in het menu. Natuurlijk kun je voor vragen, suggesties of opmerkingen ook altijd contact opnemen met de Helpdesk van Slagerspassie. Wij helpen jou graag! Deze is zowel telefonisch als per email te bereiken.