Wil je Slagerspassie volledig gebruiken?
Login of registreer een account.
REGISTREER JE NU!
Gebruikersnaam/email
Wachtwoord

E-mailadres
Dit adres is bij ons niet bekend
[forgotPassText]
terug
magazine
Kerst: organisatie
in dit magazine
  • Assortiment
  • Calculeren
  • Bestellingen
  • Plannen

Kerst is een gezellige en vooral drukke periode!  Jullie verkopen veel meer dan normaal maar dit kost wel veel voorbereiding. Je moet nadenken over de producten die je verkoopt en de extra services die je de klanten biedt. Hoe zorg je ervoor dat alles op rolletjes verloopt in deze hectische periode? Bekijk en lees de ervaringen van anderen en haal eruit wat jullie kunnen gebruiken om het optimale uit de kerstperiode te halen! 

Zo bepaal ik mijn kerstassortiment

"Kerst is het moment om te pieken!" zo vertelde een slager ondernemer. Hij bedoelde niet alleen pieken in de omzet maar ook dat je tijdens de kerstperiode kunt laten zien wat voor mooie en goede producten je verkoopt.

"Jouw producten worden tijdens het kerstdiner besproken, dus pak je kans!"

Hoe bepaal je wat je in je assortiment opneemt tijdens kerst? Vier ondernemers vertellen.

Trends in de gaten houden
Supermarkt
Beurzen bezoeken
Inspiratie halen bij collega's
Cijfers van vorig jaar
Marktonderzoek
Kerstassortiment calculeren

Keurslagerij Runderkamp

Speciale producten

De klant wil met kerst iets speciaals op tafel zetten. Iets anders dan anders. Een aantal voorbeelden van speciale kerstproducten of gerechten om te verkopen en te adviseren.

Stoofschotel wild met chocolade.

 

Varkenshaas Culinair Varkenshaas gemarineerd met honingwhisky marinade, peper en zout, beetje honingsaus erover met plakjes brie en walnoot.

 

Wildpaté

Kersthaasje Noëlle

Abdij paté met uitleg over hoe de klant het kan maken.

 

Wat bieden jullie de klant?

Er is zoveel wat jullie de klant kunnen bieden. Veel keuzes die jullie maken zijn bewuste keuzes. Toch goed en leuk om stil te staan bij keuzes!

i
i
i
i
i
Wel of niet met bestellingen werken?

De een werkt wel op bestelling en de ander niet. Twee slagers die vertellen waarom zij wel en niet op bestelling werken.

Cor Verhoef

Keurslagerij Cor Verhoef

bekijk
Paul Brands

Keurslagerij van Hest

bekijk
Tips: Plan voor de drukte uit

Zoveel ideeën en zoveel mogelijkheden. Het feit is wel: rond kerst is het veel en druk. Tips om het in goede banen te leiden. 

1

Stem je inkoopplaninng, productieplanning en personele planning op elkaar af.

2

Werken vanuit voorraad of op bestelling vraagt meer ruimte. Huur een flexibele koeling voor meer opslagruimte.

3

Ook voor werkruimte kun je flexibele (koel)ruimtes huren. 

4

Maak een voorraad van arbeidsintensieve producten aan, zoals bijvoorbeeld minivinkjes voor de gourmet en vries het in.

5

Door je producten te gasverpakken blijven ze langer houdbaar. Je kunt dan eerder beginnen met het klaar maken van bestellingen en voorraad.

Organisatie van kerst

Hoe zorg jij voor een succesvolle kerstperiode?

Gasverpakken

Gasverpakken is een manier van verpakken die je kan helpen bij de productieplanning tijdens kerst. De producten blijven ongeveer een week lang houdbaar waardoor je vooruit kunt werken.

De techniek
Machine
Kwaliteit
Om over na te denken...

Er zijn veel keuzes die gemaakt moeten worden zoals welk assortiment je wilt hebben, welke services je wilt bieden en of je wel of niet op bestelling werkt. Wat past bij de slagerij en wat is haalbaar? Daarnaast moet je nadenken over wat jullie producten zouden moeten kosten door middel van een calculatie.
Plan voor de drukte uit zodat je zo min mogelijk voor verrassingen komt te staan tijdens de drukke periode. 

1

Hoe bepalen jullie het assortiment?

2

Hoe gaan jullie om met bestellingen?

3

Wat voor extra services bieden jullie de klant?

4

Hoe calculeren jullie de producten?

5

Hoe regelen jullie de productieplanning rondom kerst?

Swipe voor meer tips
like & reageren
Keurslagerij Sylvia Huisman
Maaike Hofmeijer
26 oktober 2020
23:38
Bij mijn weten kan je niet zomaar een ander gasmengsel gebruiken voor vers vlees, wat weten jullie daarvan?
Eva Westerhof
2 november 2020
17:11
Hoi Maaike, Nee, verander niet zo maar het gasmengsel/samenstelling. Doe dit altijd in overleg met de leverancier van de apparatuur en/of de gassen. Zij adviseren je hoe je de houdbaarheid kan optimaliseren.
Eva Westerhof
2 november 2020
17:11
Hoi Maaike, Nee, verander niet zo maar het gasmengsel/samenstelling. Doe dit altijd in overleg met de leverancier van de apparatuur en/of de gassen. Zij adviseren je hoe je de houdbaarheid kan optimaliseren.
Inloggen